Fost judecător, pus de SIIJ sub acuzare. Ion Tudoran este acuzat de represiune nedreaptă şi abuz în serviciu într-un dosar celebru

Acuzațiile privesc modul în care Ion-Tudoran a soluționat dosarul Puiu Popoviciu-Mall Băneasa, pe care l-a judecat atât în civil, cât şi în penal, iar motivarea deciziei a dat-o la aproape un an de la soluţie, deşi deja se pensionase.

08 ian. 2021, 09:18
Fost judecător, pus de SIIJ sub acuzare. Ion Tudoran este acuzat de represiune nedreaptă şi abuz în serviciu într-un dosar celebru

Fostu judecător la Curtea de Apel Bucureşti, Ion-Tudoran a fost citat pentru joi, 7 ianuarie 2021, la sediul SIIJ. Potrivit unor surse judiciare, motivul chemării vestitului judecător Ion-Tudoran la sediul SIIJ a fost acela de a fi înștiințat că a fost pus sub acuzare pentru represiune nedreaptă și abuz în serviciu în legătură cu modul în care a soluționat dosarul Puiu Popoviciu-Mall Băneasa, informează luju.ro, citat de EVZ.

Practic, acesta este dosarul de bază al judecătorului Ion-Tudoran, pe care a ținut neapărat să îl judece atât pe parte penală, cât și pe parte civilă, pentru a-și justifică condamnarea de 7 ani dispusă față de omul de afaceri Gabriel Popoviciu (Puiu Popoviciu) și confiscarea celor peste 220 de hectare de teren care au aparținut Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV).

Judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a motivat hotărârea privind latura civila a dosarului Popoviciu-Mall Băneasa la aproape un an de la pronunțare, când nu mai deținea calitatea de judecător, el fiind la acea dată pensionat.

Fost judecător la CAB, Tudoran se afla de mult timp în atenția SIIJ

Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran a intrat în atenția Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție de circa un an, fiind cercetat atât pentru modul în care ar fi trecut pe numele fiului său, Tudor Ion-Tudoran, un apartament situat în Sinaia, în valoare de peste 100.000 lire sterline – fiind acuzat de trafic de influență, fals în declarații și efectuarea de operațiuni financiare, că acte de comerț incompatibile cu funcția, cât și pentru soluțiile pronunțate în cazul Puiu Popoviciu-Mall Băneasa, în care l-a condamnat pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu la 7 ani de închisoare, dispunând pe latura civilă confiscarea de la acesta a terenului de 224 de hectare (care a aparținut USAMV) pe care au fost construite Mall Băneasa, Ikea, dar și Ambasada SUA.

De menţionat este şi faptul că SIIJ riscă să fie desfiinţată, acesta fiind una dintre principalele priorităţi ale noului ministru al Justiţiei, Stelian Ion, aşa cum chiar el a declarat de nenumărate ori, atât în campania electorală, cât şi imediat după audierile la comisia de specialitate din parlament.

Citeşte şi: Val de reclamaţii pe numele lui Alexandru Cumpănaşu. Mama unei fete îl acuză de corupere de minori