Tăriceanu, apel către medici: Faceţi posibilă tratarea civilizată a zecilor de mii de români care suferă de alte boli, nu doar COVID-19

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu cere specialiștilor și medicilor din sistemul medical "să cântărească bine între deciziile imbecile ale acestor guvernanți și dreptul la sănătate și la viață al bolnavilor cronici". "Faceți posibilă tratarea civilizată a zecilor de mii de români care suferă de alte boli. Și ei au dreptul la viață!", a scris Tăriceanu într-un mesaj postat pe Facebook.
Romania TV
08 mai 2020, 07:10
Tăriceanu, apel către medici: Faceţi posibilă tratarea civilizată a zecilor de mii de români care suferă de alte boli, nu doar COVID-19

„Am avut o discuție absolut sfâșietoare cu un amic care îmi povestea cum a trebuit să-și ia mama din spital unde era internată. S-a considerat că, dacă suferă de cancer de piele, nu se califică să stea în spital.

Mama prietenului meu este unul dintre miile de români care au fost somați să dispară din spitale pentru a face loc celor care vor veni cu infecția COVID-19.

Citeşte şi: O clujeancă vindecată de COVID povesteşte cum a resimţit boala: „Au fost cele mai cumplite dureri de gât pe care le-am avut vreodată”

Ca absurdul să meargă până la capăt, nu ești tratat în spitalele din România dacă nu spui că ai simptome de coronavirus. Dacă spui că ai tensiune, diabet sau cancer nu ești bun, nu ești „la modă”.

Am spus-o mai demult, dar o repet: dacă vreți să nu scoateți bolnavii din spitale, atunci organizați spitale în spații adecvate (săli de sport, spații expoziționale) unde să poată fi tratați în condiții bune bolnavii de coronavirus cu forme ușoare. Asta ar da șansa altor bolnavi să se bucure de atenția de care au nevoie. În fond și ei plătesc asigurări medicale, nu doar cei cu COVID-19.

Acest guvern criminal a făcut totul ca să învrăjbească oamenii unul împotriva celuilalt. Români contra etnici maghiari, bugetari contra privați, tineri contra bătrâni, bolnavi COVID-19 contra bolnavi cronici, iar exemplele pot continua! Nimeni nu a scăpat neatins de cinismul lor, de ticăloșia pe care au afișat-o în ultimele luni de zile.

Citeşte şi: Noi decese de CORONAVIRUS. Bilanţul morţilor a ajuns la 891

Cer specialiștilor și medicilor din sistemul medical să cântărească bine între deciziile imbecile ale acestor guvernanți și dreptul la sănătate și la viață al bolnavilor cronici! Faceți posibilă tratarea civilizată a zecilor de mii de români care suferă de alte boli. Și ei au dreptul la viață! Ordonanțele Militare nu sunt mai presus decât jurământul pe care l-ați depus. Și dacă vor avea curajul să se atingă de voi, o să vă apărăm!”

 
 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Horoscop rune 27 mai – 2 iunie 2024. Mihai Voropchievici anunță fericire mare pentru două zodii
Capital.ro
Este obligatoriu în TOATĂ ROMÂNIA. Trebuie să plătiți la stat. Termenul final e 27 MAI
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Ploile mătură România! Alertă ANM de weekend
Adevarul
De ce vor tot mai mulți români să revină acasă, după mulți ani de Germania. „Aici nici nu am unde să cheltuiesc banii”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
O nouă taxă pe capul românilor. Va fi scandal național
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Cine este Maria, fetița din Botoșani găsită moartă într-o lizieră de salcâmi. Autoritățile caută principalul suspect
Capital.ro
UNGARIA a ajuns deja mult prea departe. Legăturile NU MAI POT fi ignorate
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Cine a ucis-o pe Maria, fetița de 8 ani din Botoșani? Unchiul fetei, în vârstă de 32 de ani, este suspectul principal. A fost prins după o căutare de 12 ore!
substantial.ro
Parintele Calistrat Chifan recomanda rugaciune si calm în situatii dificile: ‘Totul e in mana lui Dumnezeu!’
MediaFlux
LOVITURĂ privind PENSIONAREA! Anunțul care cutremură SENIORII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'