Incendiu la „Matei Balş”. Mesajul sfâşietor al lui Eugen Iancu, tatăl unui tânăr decedat după tragedia din Colectiv: „Suntem singura ţară care nu învaţă nimic”

Tatăl lui Alexandru Iancu, tânărul de 22 de ani care a murit la Spitalul Sf. Ioan la trei săptămâni după incendiul din clubul Colectiv, a reacţionat în urma incendiului produs la Institutul "Matei Balş". Eugen Iancu susţine că suntem singura ţară care nu învaţă nimic.

29 ian. 2021, 09:32
Incendiu la „Matei Balş”. Mesajul sfâşietor al lui Eugen Iancu, tatăl unui tânăr decedat după tragedia din Colectiv: „Suntem singura ţară care nu învaţă nimic”

Reacţia lui Eugen Iancu, după incendiul de la Institutul „Matei Balş”. Tatăl lui Alexandru Iancu, tânărul de 22 de ani care a murit în urma incendiului din Clubul Colectiv din 30 octombrie 2015, a precizat că „lucrurile rămân neschimbate, conducătorii rămân aceiaşi” oricâte tragedii ar avea loc.

Revolta lui Eugen Iancu, după incendiul de la Institutul „Matei Balş”. „Conducătorii rămân aceiaşi”

”Astăzi este despre Matei Balş. Nu pot să spun decât că suntem singura ţară care nu învaţă nimic. Suntem singura ţară în care oricâte tragedii s-ar petrece, oricâţi oameni ar muri, lucrurile rămân neschimbate, conducătorii rămân aceiaşi”, a scris pe Facebook Eugen Iancu, la puţin timp după incendiu.

Citeşte şi: Anchetă de proporţii după incendiul de la Matei Balş. Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis de procurori

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Fostul manager al unităţii medicale, profesorul Adrian Streinu Cercel, spune că pacienţii erau în erau în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi aveau nevoie de oxigen suplimentar.

Citeşte şi: Adrian Streinu Cercel, despre incendiul de la Matei Balș: „Toți pacienții erau conectați la oxigen”

Patru pacienţi au murit. Trei dintre aceştia au fost găsiţi decedaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Citeşte şi: S-a aflat care ar putea fi o posibilă cauză a incendiului tragic de la Institutul Matei Balș

Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum, a afirmat ministrul de Interne Lucian Bode. Mai mulţi pacienţi sunt transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon şi la alte pavilioane ale unităţii medicale, conform News.ro.

Citeşte şi: Incendiul de la Matei Balş, în presa internaţională. Euronews: „Încă un spital în flăcări în România, după trei luni”

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunţat că incendiul de la Institutul „Matei Balş” a fost lichidat. Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Citeşte şi: Cine este managerul Institutului „Matei Balș”, unde patru pacienți au murit. L-a înlocuit pe Streinu Cercel