Gurpul Ku Klux Klan (KKK) susţine superioritatea rasei albe și își exprimă adesea cu violență atitudinea de antisemitism, anti-catolicism, homofobie. Membrii sunt cunoscuţi oficial ca „extremiști domestici”, cu un decalaj în legislația americană privind terorismul intern.
Scopurile inițiale ale organizației erau aparent nobile: „protejarea celor nevinovați și neajutorați” și „ajutorarea celor oprimați”. Două elemente au fost încă de la început îngrijorătoare: organizația se autointitula „Statul Invizibil”, Klanul îi considera pe albi superiori populației de culoare. Din cauza acestei adversități fața de negri, organizația nu s-a putut împăca cu faptul că după Războiul de Secesiune, foștii sclavi obținuseră drepturi egale cu populația albă.
Prin urmare membrii Ku Klux Klan-ului au trecut la invadarea satelor și orașelor, torturând și ucigând fără a suferi vreo pedeapsă. Oficial organizația s-a dizolvat în 1869, dar diferite grupări locale au continuat să terorizeze populația de culoare.
Teroarea sa a fost resimțită și în urma morții lui George Floyd. La un protest din Virginia, liderul de clanului, Harry H. Rogers, l-a acuzat pe avocatul comunității Henrico County Shannon Taylor numindu-l „propagandist pentru ideologia confederată”. Cu o publicitate mai puternică ca niciodată, petițiile au crescut în număr imens.
„Schimbarea grupul KKK în Organizația Teroristă” a acumulat 1.072.600 de semnături pe Change.org la momentul scrierii. „Încă de la înființarea Ku Klux Klan în 24 decembrie 1865, au terorizat cetățeni americani pentru culoarea pielii și opiniile opuse”, notează petiția.
„Terorismul înseamnă utilizarea violenței și a intimidării în urmărirea obiectivelor politice. Dacă ISIS sau ISIL este considerat un grup terorist pentru faptele lor, atunci cu siguranță KKK se potriveşte descrierii clare a unui act terorist”, se mai arată în petiţie.
În plus, o altă petiție intitulată 2Faceți KKK-ul ilegal” se apropie de un milion de semnături, într-o secundă a strâns peste 180.000. Mișcările de a marca în mod adecvat KKK-ul ca teroriști au obținut și mai multă putere atunci când președintele Donald Trump și-a declarat obiectivul de a eticheta Antifa, mișcarea militantă antifascistă puternic implicată în protestele recente despre „Black Lives Matter” , ca grup terorist.
Însă, legislația actuală a SUA nu ar permite acest lucru fără modificări. Conform Departamentului de Stat al SUA, numai organizațiile străine pot fi etichetate drept teroriști, fără criterii pentru terorismul intern. Practic, dacă ar eticheta teroristii Antifa, presiunea ar urma să scoată în afara legii KKK.
Grupurile de ură și alte afilieri de extremă dreaptă sunt, de asemenea, protejate în conformitate cu primul amendament al Constituției SUA, care declară că „Congresul nu va face nicio lege cu privire la stabilirea religiei sau interzicerea liberului exercitiu, sau limitând libertatea de exprimare”.