Brânza vegetală din comerţ, pericol pentru sănătate. Avertismentul Mihaelei Bilic: „Este orice, mai puțin mâncare sănătoasă”

Brânza vegetală din comerţ, pericol pentru sănătate. Mihaela Bilic a dezvăluit din ce este făcută brânza vegetală pe care o întâlnim în comerţ şi precizează că ingredietele sunt nesănătoase.
Alina Costache
08 feb. 2021, 17:04
Brânza vegetală din comerţ, pericol pentru sănătate. Avertismentul Mihaelei Bilic:
Brânza vegetală din comerţ, pericol pentru sănătate. Avertismentul Mihaelei Bilic: "Este orice, mai puțin mâncare sănătoasă"

Brânza vegetală din comerţ, pericol pentru sănătate. Într-o postare pe reţelele sociale, medicul nutriţionist Mihaela Bilic avertizează asupra ingredietelor care se regăsesc în brânza vegetală din comerţ.

Brânza vegetală din comerţ, pericol pentru sănătate. Mihaela Bilic: „De ce ai vrea să mănânci așa ceva?”

Nutriţi0nistul Mihaela Bilic avertizează că brânza vegetală din comerţ este orice altceva, mai puţin mâncare sănătoasă. Într-o postare pe reţelele sociale, nutriţionistul a dezvăluit care sunt ingredientele din care se face brânza vegetală.

”Când bucătăria devine laborator de chimie. Din ce se face “brânza” vegetală? E nevoie de 10 ingrediente:

-apă minerală

-amidon modificat

-proteine din mazăre

-grăsime de cocos/palmier

-betacaroten

-sare

-acid citric

-arome în pulbere

-arome lichide

-sorbatat de potasiu(conservant)

Întrebarea e de ce ai vrea să mănânci așa ceva?! Dacă ai hotărât să ții post sau să elimini produsele de origine animală din dietă, atunci asumă-ți că trebuie să renunți la brânză! Pentru că produsul care se vinde sub denumirea de “brânză vegetală” este orice, mai puțin mâncare sănătoasă!”, scrie Mihaela Bilic pe o rețea socială.

Citeşte şi O proteină din lapte poate fi folosită în prevenirea coronavirusului. Doctor Mihaela Bilic: ”Consumați cu încredere”

Nutriţionistul Mihaela Bilic a dezvăluit secretul: „Încercaţi acest aliment. Sănătatea şi silueta voastră au de câştigat!”

Nutriţionistul Mihaela Bilic a dezvăluit secretul. Nutriţionistul Mihaela Bilic atrage atenția că, în această perioadă rece, avem nevoie de cât mai mulkți nurienți. Dr. Mihaela Bilic este de părere că peștele este un izvor de grăsimi bune și că ar trebui să-l consumăm de cel puțin 2-3 ori pe săptămână.

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Mihaela Bilic prezintă beneficiile consumului de pește.

„Dacă nu reușiți să slăbiți cu carne, încercați cu pește
Deși în nutriție termenul “carne” se referă la orice tip de țesut muscular de origine animală, în practică există o percepție diferită pentru carne și pește. Și la capitolul recomandări lucrurile stau diferit, acolo unde consumul de carne ar trebui redus, consumul de pește trebuie mărit. Nici chiar dictatura de tristă amintire nu a ajuns la performanța “nicio masă fără pește”, deși ar fi spre binele nostru!

Dacă la capitolul “carne” suntem mai degrabă în situația de a face exces, consumul de pește în România are unde să crească- un obiectiv realist ar fi să ajungem să mâncăm pește măcar de 2-3 ori/săptămână, indiferent ce tip de pește alegem Aveți nevoie de argumente pentru asta? Țineți cont de faptul că și sănătatea și silueta ar avea de câștigat

Cum de reușesc peștele și carnea să fie atât de asemănătoare și, totuși, atât de diferite? Simplu fapt că peștii trăiesc în apă iar animalele pe uscat nu cred să explice diferențele atât de mari dintre aceste produse- ambele surse de proteine de calitatea întâi. Deși e vorba de proteine complete, culmea e că cele din pește se digeră mai ușor, nu au colagen.

Citeşte şi Cum putem scăpa de poftele de mâncare. Sfatul nutriționistului Mihaela Bilic

Și la capitolul grăsimi peștele este superior cărnii, din simplul motiv că are preponderent acizi grași mononesaturați plus Omega 3, spre deosebire de carne unde predomină grăsimile saturate. Despre minerale nu mai vorbim, mediul acvatic va fi întotdeauna mai bogat în oligoelemente față de mediul terestru.

Încă de la diversificarea alimentației, peștele este bine de introdus în dieta celor mici înainte de carnea roșie. La copii peștele este esențial în dezvoltarea optimă a creierului și în maturare a funcției vizuale. Inclusiv în caz de alergii alimentare sau intoleranțe, tot peștele este cea mai sigură sursă de proteine. La pubertate și în adolescență avem în pește un aliat când vine vorba de grăsimi esențiale și vitamine liposolubile necesare creșterii, sintezei de hormoni și dezvoltării masei osoase și musculare.

Pentru adulții care țin la siluetă și vor să scape de kilogramele în plus, peștele este soluția acolo unde carnea la grătar cu salată nu mai dă rezultate La același număr de calorii consumate, combinația de proteine și grăsimi din pește pot debloca metabolismul, elimină inflamația din organism și intensifica arderile Când vine vorba de piele frumoasă, ameliorarea celulitei și protecție împotriva îmbătrânirii, cine credeți că vă ajută? Ați ghicit, tot peștele Adăugați la asta efectul protector hepatic și cardiovascular plus imunomodulator, ca să obțineți un tablou complet al beneficiilor pe care consumul de pește le are pentru sănătate.

Ce fel de pește, veți întreba? Orice fel-cu cat mai diferit, cu atât mai bine: și slab (doradă, păstrăv) și gras (macrou, scrumbie), și autohton (somn) și de import (ton), și de captură (șprot, hamsie) și de crescătorie (somon), și proaspăt (guvizi) și congelat (cod), și mic (sardine) și mare (rechin)- pește să fie!! Decât să ne pierdem în detalii și să căutăm peștele perfect, este mai important să consumăm pește Dați la o parte toate miturile și prejudecățile legate de pește, alegeți speciile care sunt pe gustul vostru, gătiți-l cat mai simplu și mâncați-l cat mai des!

Este varianta perfectă pentru o masă “de slăbit”, pus lângă legume sau peste o salată. Adăugați puțin orez sau niște cartofi și veți avea o farfurie ideală, pentru cei care fac sport și au nevoie de masă musculară. În sezonul rece puneți bază pe ciorba de pește și pe gătitul la cuptor, iar pentru la vară nu uitați de saramură și pește la grătar. Iar dacă toate astea nu v-au convins, nu-mi rămâne decât să vă ispitesc cu o porție de pește prăjit și mujdei de usturoi- irezistibil de delicios!”, a spus nutriţionistul.

 

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Se construiește, în sfârșit, un lot la autostrada de care au nevoie sute de mii de români. Are 18 poduri, pasaje și viaducte, e de-o mare importanță, dar a fost blocat ani de zile
Capital.ro
Băsescu, demascat. Pe cine conducea fostul președinte din culise: Să nu ne mai alintăm, el era șeful...
Playtech.ro
Moneda din România anilor ’90 pe care se cer 44.000 de lei. Preţul este pe bucată
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Rețetă de șnițel vienez. Secretul bucătarilor austrieci
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
BREAKING | Cutremur de 7,4 grade magnitudine. Oamenii sunt in alertă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa care se introduce în România. Ordin de marți, 6 Mai. Se vor plăti câte 10 lei de fiecare dată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Diaspora are alți favoriți la prezidențiale. Ce scor surprinzător face Crin Antonescu în străinătate
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare