Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu, eliminate în primul tur al probei de dublu de la Australian Open 2021

Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu au fost eliminate în primul tur al probei de dublu de la Australian Open

11 feb. 2021, 09:49
Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu, eliminate în primul tur al probei de dublu de la Australian Open 2021

Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu, eliminate în primul tur al probei de dublu de la Australian Open 2021. Simona Halep şi Charlotte Kempenaers-Pocz (România / Australia) au fost eliminate în primul tur al probei de dublu de la Australian Open. Cele două sportive au fost învinse, joi, cu scorul de 6-3, 7-5, de cuplul australian Arina Rodionova / Storm Sanders. În setul al doilea, Halep şi partenera ei de 16 ani au condus cu 5-1, dar au pierdut apoi şase ghemuri la rând. Simona Halep va evolua în continuare în proba de simplu, în care este calificat în turul al treilea.

Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu, eliminate de la Australian Open 2021

În aceeaşi fază, perechea Mihaela Buzărnescu / Ankita Raina a pierdut, cu scorul de 3-6, 0-6, meciul cu perechea australiană Olivia Gadecki/Belinda Woolcock, beneficiară a unui wild card. Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu total de 45.000 de dolari australieni (28.700 de euro) şi cu câte 70 de puncte WTA.

Simona Halep despre Cahill: „Hai să bem o bere, că mâine este o nouă zi. Asta mă ajută”

Simona Halep, calificare dramatică în turul trei la Australian Open 2021

Simona Halep a obţinut o victorie în trei seturi, miercuri, în turul doi la Australian Open, împotriva reprezentantei gazdelor, Alja Tomljanovic. În setul decisiv, jucătoarea de la Antipozi a avut 5-2 şi a servit pentru meci, ajungând la doar două puncte de câştigarea partidei. Simona Halep, a doua favorită a competiției, s-a impus cu scorul de 4-6, 6-4, 7-5 în fața australiencei Ajla Tomljanovic, în turul secund de la Australian Open 2021. Partida a durat 2 ore și 36 de minute. Următoarea adversară a Simonei va fi cea de-a 32-a favorită a competiției, rusoaica Veronika Kudermetova. Simona Halep a început bine meciul şi a condus cu 2-0, dar apoi Tomljanovic a jucat mai agresiv, reuşind să ia patru ghemuri la rând (4-2). Halep nu a cedat şi a reuşit egalarea, 4-4, dar australianca şi-a făcut serviciul (5-4), iar apoi a câştigat setul (6-4), la capătul unui ghem lung, în care Halep a salvat două mingi de set. În actul secund, primele patru ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri, Tomljanovic fiind prima care şi-a fructificat serviciul (3-2). Halep a legat trei ghemuri consecutive (5-3) şi acest avantaj a ajutat-o să câştige setul cu 6-4. În setul decisiv, Tomljanovic a fost mai inspirată în debut şi a condus cu 2-0, Halep a reuşit egalarea, 2-2, dar a greşit mult, iar australianca s-a desprins la un neaşteptat 5-2. Halep a jucat tot mai exact, a forţat-o pe Tomljanovic să alerge dintr-un colţ în altul, iar punctele s-au adunat, într-o revenire de senzaţie, concretizată în cinci ghemuri la rând (7-5).

Simona Halep şi Toni Iuruc, moment incredibil la Melbourne. Darren Cahill a izbucnit în râs!