Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile deschise aglomerate şi în judeţele Buzău şi Prahova

Alte două judeţe instituie obligativitatea purtării măştilor în spaţii publice deschise. Este vorba despre judeţele Prahova şi Buzău. Măsura va intra în vigoare din 1 iulie 2020.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 13:49
Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile deschise aglomerate şi în judeţele Buzău şi Prahova

Masca obligatorie în spaţii exterioare din Prahova de la 1 august

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a decis că de la 1 august 2020, începând cu ora 07.00, purtarea  măștii în spații deschise să fie obligatorie. Măsura vine pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și îi vizează pe toți cei care locuiesc și/sau circulă pe teritoriul județului.

„Purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie, în spații publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 și 15.00-23.00”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova. 

Exceptați de la această regulă fac copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Autorităţile precizează că, în funcție de evoluția situației, în zilele următoare, se poate extinde intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise și/sau limitarea programului de lucru la terase, cluburi, baruri, precum și al altor operatori de profil.

Citeşte şi: Masca devine obligatorie şi în Galaţi. Este al cincilea judeţ care impune restricţii pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile deschise aglomerate din judeţul Buzău

Masca de protecţie este obligatorie de joi în toate spaţiile deschise aglomerate din judeţul Buzău, potrivit unei decizii a  Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. Excepţie sunt copiii sub 5 ani. 

Purtarea măştii va deveni obligatorie în pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se organizează serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice.

Citeşte şi: Masca devine obligatorie pe litoralul românesc din 1 august. Noi restricţii pentru turişti de sâmbătă