Klaus Iohannis, ședință de urgență la Cotroceni cu premierul și mai mulți miniștri pe tema siguranței din unitățile de învățământ

Președintele României, Klaus Iohannis, organizează o ședință de urgență la Palatul Cotroceni privind siguranța publică în unitățile de învățământ.

09 mart. 2021, 10:46
Klaus Iohannis, ședință de urgență la Cotroceni cu premierul și mai mulți miniștri pe tema siguranței din unitățile de învățământ

Iohannis, ședință de urgență la Cotroceni cu premierul și mai mulți miniștri pe tema siguranței din unitățile de învățământ

Președintele României, Klaus Iohannis, organizează o ședință de urgență la Palatul Cotroceni privind siguranța publică în unitățile de învățământ, de la ora 15, a transmis Administrația Prezidențială.

La ședința lui Iohannis vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, Viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Corina Atanasiu, inspector general – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Gen. mr. Dan Paul Iamandi, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Cum funcționează clasele terminale în școlile din scenariul roșu. Precizări de la Ministerul Educaţiei

Cum funcționează clasele terminale în școlile din scenariul roșu. Ministerul Educației a emis duminică o instrucțiune care a fost transmisă tuturor inspectoratelor școlare și tuturor școlilor, în care clarifică prevederile privind funcționarea claselor terminale în școlile din localităţile aflate în scenariul roșu, precum și pentru clarificarea posibilității prezenței fizice în cadrul tuturor claselor, în toate școlile, indiferent de scenariu, cu excepția carantinei.

Potrivit documentului, unitățile de învățământ au obligația asigurării accesului la educație pentru toți preșcolarii sau elevii în unitățile de învățământ preuniversitar cu respectarea tuturor normelor de protecție, conform scenariilor aplicabile fiecărei școli.

În cazul funcționării unității de învățământ în scenariul roșu, pentru elevii claselor 8, 12 și 13, precum și pentru elevii din clasele terminale din învățământul profesional și postliceal activitățile didactice se vor realiza cu prezența fizică a maxim 15 elevi pe clasă pentru gimnaziu sau clasa a 8-a și maxim 17 elevi pe clasă pentru clasele terminale din învățământul liceal, profesional și postliceal.

Actele normative nu impun restricții numerice pentru învățământul preșcolar și învățământul primar organizat în școli care funcționează în scenariul roșu.

Pentru elevii claselor a 8-a, a 12-a și a 13-a, precum și pentru elevii din clasele terminale din învățământul profesional și postliceal care nu participă fizic la cursuri, indiferent de motiv, unitatea de învățământ este obligată să asigure organizarea activităților de predare / învățare / evaluare online, iar elevii să participe la acestea. Conducerile unităților de învățământ vor identifica adaptat fiecărei situații soluții adecvate pentru asigurarea procesului educațional online.

Prezența fizică în scopul participării la orele remediale este permisă în toate unitățile de învățământ care organizează cel puțin o grupă de învățământ remedial, pentru toți elevii care solicită acest lucru prin înscrierea în programul de ore remediale (din toate clasele și din toate școlile, indiferent de scenariul în care funcționează, cu excepția celor din localitățile carantinate).