ALEGERI LOCALE 2020. Doi primari la Iaşi susţin că au câştigat alegerile, însă nu există nici un exit-poll

Doi primari din Iaşi, respectiv Mihai Chirica şi Cosette Chichirău, susţin ambii că au câştigat, deşi nu există exit-poll, în schimb există un sondaj telefonic.

RomaniaTV.net
27 sept. 2020, 19:52
ALEGERI LOCALE 2020. Doi primari la Iaşi susţin că au câştigat alegerile, însă nu există nici un exit-poll

Liberalii spun că Mihai Chirică, ex-PSD, susţinut acum de PNL, a obţinut un nou mandat de primar la Iaşi. Asta în timp ce Cosette Chichirău, candidată din partea USR-PLUS pentru primăria Iaşi, spune că primele rezultate din secţii o fac câştigătoare. Momentan, se pare că niciun partid nu a solicitat un exit poll la Iaşi .

Conform unor date informale obținute în urma numărătorilor realizate de partide, nu sunt surprize la Primăria Municipiului Iași, singura necunoscută fiind scorul exact pe care l-a obținut Mihai Chirica. Șefia Consiliului Județean ar urma să fie preluată de liberalul Costel Alexe. 

Citeşte şi: Exit poll alegeri locale 2020 CURS-AVANGARDE, ora 21. Nicuşor Dan – 47,8; Gabriela Firea – 38,2%

Costel Alexe anunță că e prima dată când PNL câștigă și Primăria și CJ. „Victoria e a ieșenilor”, a spus Alexe, care a mai spus că procedurile de numărare și raportare sunt de așteptat să se termine abia mâine. Întrebați despre viitoare alianțe, cei doi s-au ferit să formuleze cum vor arăta majoritățile din CL și CJ. 

Cât privește prezența mică la vot, primarul a spus votul contează și că cei care au mers să și-l exprime au fost mai responsabili.

Conform unor surse din PNL, liberalii ar fi câștigat alegerile în următoarele localități din județul Iași: Podu Iloaiei, Schitu Duca, Moșna, Comarna, Holboca, Ungheni, Victoria, Popricani, Mogoșești, Horlești, Românești, Brăiești, Dagâța, Gropnița, Plugari, Deleni, Scobinți, Ciortești, Valea Lupului, Golăești, Stolniceni-Prăjescu, Balș, Alexandru Ioan Cuza.

Citeşte şi: Rareş Bogdan aruncă bomba serii: „Marian Oprişan este pe cale să piardă la Vrancea”

Conform unor surse din PSD, social-democrații ar fi câștigat alegerile în următoarele localități din județul Iași: Ciohorăni, Șcheia, Ipatele, Bivolari, Ruginoasa, Lungani, Sirețel, Butea, Focuri, Voinești, Grajduri, Grozești, Hârlău, Ion Neculce, Belcești.

În cursa electorală din municipiul Iași s-au înscris 14 candidaţi pentru funcţia de primar. Principalii contracandidați ai lui Mihai Chirica au fost deputatul Cosette Chichirău (USR-PLUS) şi deputatul Camelia Gavrilă (PSD). Datele celelalte sunt însă de mare interes. Rămâneți pe site-ul nostru pentru a le urmări. Revenim cât de curând cu toate informațiile.