Baze sportive moderne, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI)

"Mens sana in corpore sano” (Minte sănătoasă în corp sănătos) – este crezul transmis, până astăzi, de la vechile civilizații care stau la baza lumii contemporane. La mai bine de 2.000 de ani de la primele atestări ale acestui dicton latin, cu rădăcini în cultura ateniană, iată că omul contemporan gândește la fel: prin sport devenim mai sănătoși la trup și la minte, avem putere de muncă și creativitate.
Romania TV
22 oct. 2020, 06:26
Baze sportive moderne, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI)

Tocmai de aceea, la nivel mondial se discută, în ultimele decenii, din ce în ce mai serios, despre omul viitorului ca sportiv, indiferent de celelalte activități pe care le are. Iar pentru toate acestea, în întreaga lume s-au construit baze sportive, terenuri și săli de sport moderne, stadioane și bazine de înot, atât pentru cei care își doresc să facă performență, cât și pentru publicul larg.

 

Baze sportive moderne, prin Compania Națională de Investiții (CNI)

În România, în ultimii 18 ani, au fost construite sau modernizate, prin Compania Națională de Investiții (CNI) peste 1.200 de obiective menite să ajute la dezvoltarea infrastructurii sportive, de masă sau de performanță. Orașe importante din România au astăzi stadioane, baze sportive moderne, săli de sport și bazine de înot, datorită proiectelor derulate de CNI: Stadionul Ion Oblemenco și Sala Polivalentă de la Craiova, Sala Sporturilor și Stadionul de la Târgu Jiu, Sala Sporturilor „Olimpia”, din Ploiești, Bazinul de Polo de la Arad, Bazinul Olimpic Dinamo București, Bazinul de Polo Steaua București, Bazinul Olimpic Rapid București sau Patinoarul de la Târgu Secuiesc sunt doar câteva dintre marile investiții ale CNI în infrastructura necesară pentru dezvoltarea sportului de performanță. Acestora li se alătură stadioanele de antrenament pentru Euro2020 care sunt în curs de finalizare în acest moment: Steaua (cu o capacitate de 31.254 de spectatori), Rapid (cu o capacitate de 14.050 de spectatori) și Arcul de Triumf (cu o capacitate de 8.207 de spectatori).De asemenea, se construiesc săli polivalente, la Oradea, Pitești și Constanța, Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni și Patinoarul de la Gheorgheni. Pentru că CNI investește în infrastructura sportivă de performanță și contribuie astfel la realizările sportive ale României. Toate aceste investiții moderne sunt esențiale și pentru sportul de masă, contribuind la dezvoltarea armonioasă a tinerilor și la descoperirea noilor talente și a campionilor de mâine.

În ultimii ani, datorită Companiei Naționale de Investiții (CNI), avem peste 1.100 de săli de sport dedicate uzului didactic și alte peste 150 care acum se află în perioada execuție. De asemenea, România are peste 16 de bazine de înot didactice și alte 22 care urmează să fie finalizate, în curând. CNI are în curs de implementare și construirea unor baze sportive ale căror amplasamente sunt stabilite în colaborare cu Federația Română de Fotbal (FRF) și Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Toate aceste investiții sunt pentru o Românie frumoasă, cu oameni care se vor putea dezvolta armonios, cu performeri care se vor putea antrena în voie, astfel încât să câștige multe competiții internaționale.

 

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Electrocasnicele care reduc consumul de energie: ce trebuie să știi despre eticheta energetică
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări