Ce avere are Ion Iliescu şi cine va moşteni tot ce are fostul Preşedinte. Nina şi Ion Iliescu nu au niciun copil

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu, care va rămâne bine sedimentat în istoria ţări, a împlinit anul acesta venerabila vârstp de 90 de ani. Acesta nu a mai fost zărit în public de o lungă perioadă de timp, iar la ultimele scrutinuri de vot a solicitat urnă mobilă acasă pentru a putea să îşi exercite dreptul.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 07:34
Ce avere are Ion Iliescu şi cine va moşteni tot ce are fostul Preşedinte. Nina şi Ion Iliescu nu au niciun copil

Datorită funcţiilor pe care le-a deţinut, Ion Iliescu a avut parte de venituri frumuşele. Astfel, în declaraţia de avere publicată în 200, acesta avea aproximativ 54.000 lei indemnizaţie de senator, 55.000 de lei indemnizaţie de fost preşedinte, 33.000 de lei pensie şi 8.400 de lei de la academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

Acestea deţine în Bucureşti un apartament de 156 mp, cumpărat în anul 1996. De asemenea, în document mai erau declarate 16 tablouri de pictori români şi mici obiecte de artă.

Nina şi Ion Iliescu sunt împreună de mai bine de 70 de ani, însă cuplul nu a reuşit niciodată să facă un copil. Cei doi au însă un băiat luat de suflet, Mihai Bujor Sinon, Cei doi s-au ocupat de studiile şi viaţa bărbaului. În prezent, bărbatul ocupă funcţia de consul al României în Manila, Filipine. Mihai ar fi rămas fără părinţi după ce avionul în care se aflau cei doi s-ar fi prăbuşit în munţi.

Cariera diplomatului a început ca şef al Cancelariei Prezidenţiale, funcţie ocupată când, desigur, Ion Iliescu era preşedintele ţării. Consulul are o relaţie excepţională cu Ion Iliescu şi soţia sa, cărora le spune „mamă” şi „tată”. 

Citeşte şi: Raportul premonitoriu al CIA scris despre Ion Iliescu în 1982

De ce nu au avut Ion şi Nina Iliescu niciodată copii

„Am avut anii aceia de studenţie împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relaţia afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenţie, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenţi. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani şi nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunţile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame şi două mătuşi şi ne-am căsătorit.

Ne-am dorit, dar nu a fost să fie…Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut”, a declarat Ion Iliescu în urmă cu câţiva ani.

Citeşte şi: Institutul lui Ion Iliescu, resuscitat de Senat: a fost respinsă OUG care desfiinţa Institutului Revoluţiei Român