Mutare-bombă în Guvernul PNL. Un înalt oficial din Cabinetul lui Orban şi-a dat demisia

Mutare-bombă în Guvernul PNL. Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Luminiţa Barcar şi-a depus demisia chiar înainte de începerea oficială a campaniei electorale pentru alegerile din 6 decembrie. Informaţia a fost confirmată pentru RomaniaTV.net de purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Cristian Tănase.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 10:59
Mutare-bombă în Guvernul PNL. Un înalt oficial din Cabinetul lui Orban şi-a dat demisia

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării Luminiţa Barcari a susţinut, la începutul acestei săptămâni, că există varianta eliminării tezei şi înlocuirea acesteia cu o „evaluare sumativă” care să fie notată normal, având în vedere că sunt trei scenarii de desfăşurare a cursurilor ca urmare a măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19 şi trebuie să se asigure elevilor şanse egale.

Secretarul de stat din Ministerul Educației Luminiţa Barcari şi Robert Chioveanu, preşedinte ANSVSA, vor deschide listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor în judeţul Ialomiţa.

De altfel, la alegerile parlamentare din 6 decembrie candidează toţi miniştrii cabinetului condus de Ludovic Orban, cu excepția ministrului fondurilor europene, Marcel Boloş, şi a ministrului de externe, Bogdan Aurescu. De asemenea, pe liste sunt și mai mulți secretari de stat.

Luminiţa Barcar, în concediu pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020

Luminița Barcari a intrat în concediu la începutul lunii septembrie, pentru a se concentra asupra campaniei electorale pentru alegerile locale. Barcari a fost candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Ialomița.

De asemenea, Luminiţa Barcari a fost protagonista unui scandal vara trecută, după ce a declarat că fără meditaţii, un copil putea lua 5-6 la Evaluarea Naţională. Atunci, mai multe asociaţii de elevi i-au cerut demisia Secretarului de Stat din Ministerul Educaţiei.

„După părerea specialiștilor au fost subiecte normale. Chiar mă uitam pe rețelele de socializare, un copil care învață la școală, nu neapărat cu meditații ar fi putut să ia 5 – 6 rezolvând aceste subiecte”, a spus spus atunci Barcari.

Reprezentanții elevilor susţineau că declarația arată de fapt, modul în care autoritățile ignoră problemele cu care școlarii se confruntă anual și că este inadmisibil ca un secretar de stat să declare public faptul că meditațiile sunt calea către performanța academică.

Citeşte şi: PNL a depus lista pentru parlamentare. Ludovic Orban: E vital votul din 6 decembrie! Vom alunga din funcţiile publice politrucii PSD!