Zeci de câini cu anticorpi Covid-19, descoperiți în Washington. Explicația oamenilor de știință

23 de câini din Washington au fost descoperiţi pozitiv la testul pentru anticorpi Covid-19, în cadrul unui studiu realizat de Universitatea din Washington. Acest lucru dovedeşte faptul că patrupedele au fost expuse virusului SARS-CoV-2.

23 apr. 2021, 17:01
Zeci de câini cu anticorpi Covid-19, descoperiți în Washington. Explicația oamenilor de știință
Câini cu anticorpi Covid-19. Sursa FOTO: https://www.fvh.vet

Câini cu anticorpi Covid-19. Rezultatele studiului susțin dovezile existente, potrivit cărora oamenii infectați cu coronavirus pot transmite virusul câinilor lor, scrie foxnews.com. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au concluzionat că animalele nu joacă un rol semnificativ în răspândirea virusului la oameni.

Citeste si Momentul în care o girafă şi puiul ei au fost salvaţi de pe o insulă inundată. Finalul fericit al unui proiect de 15 luni, în care 9 animale pe cale de dispariție au fost de la înec VIDEO

Zeci de câini cu anticorpi Covid-19. Explicația oamenilor de știință

Aceste rezultate indică faptul că oamenii infectați cu coronavirus sunt capabili să transmită virusul animalelor care locuiesc în aceeași gospodărie. Deși nu avem dovezi că acest lucru prezintă un risc pentru alți oameni, recomandăm persoanelor infectate să ia măsuri pentru a reduce riscul de infectare a animalelor lor de companie“, spune dr. Peter Rabinowitz, directorul Centrului UW și cercetător principal al studiului.

Continuăm studiul pe măsură ce are loc vaccinarea oamenilor și vom vedea dacă are loc vreo modificare în transmiterea virusului în interiorul gospodăriei“, mai spun oamenii de știință.

Citeste si Când începe recensământul agricol din România. Cei care nu spun câte animale au riscă amenzi usturătoare