OMS susţine că îi lipseşte o sumă uriaşă pentru a lupta împotriva COVID-19. „Acest lucru este agravat și mai mult de variantele virusului”

Aproape 17 miliarde de dolari lipsesc pentru a finanţa în continuare lupta împotriva pandemiei COVID-19. Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) susţin că nu este vorba numai de vaccinuri, ci și cu echipamente de protecție, teste și tratamentele rare care există.
Filip Stan
06 iul. 2021, 23:14
OMS susţine că îi lipseşte o sumă uriaşă pentru a lupta împotriva COVID-19.

OMS susţine că îi lipseşte o sumă uriaşă pentru a lupta împotriva COVID-19. Mecanismul global de accelerație ACT, care facilitează accesul la instrumentele de combatere a Covid-19 în țările defavorizate, urma să primească donații de 17,7 miliarde de dolari pentru 2020-2021. Chiar şi aşa, până la sfârșitul acestui an lipsesc încă 16,8 miliarde, dintre care puțin mai mult de opt miliarde sunt solicitate urgent.

„Țările care se află în proces de deschidere a companiilor sunt cele care au controlat în mare măsură furnizarea de materiale de urgență, cum ar fi echipamente de protecție personală, teste, oxigen și în special vaccinuri”, a spus directorul OMS, citat de agenţia AFP, citată de Agerpres.

Citeşte şi: Boala genetică rară şi foarte gravă, descoperită la mai mulţi localnici în Suceava. Provoacă moartea în 4 – 5 ani. Autorităţile sunt în alertă

OMS susţine că îi lipseşte o sumă uriaşă pentru a lupta împotriva COVID-19. Câte vaccinuri au fost distribuite în toată lumea

Una dintre componentele ACT-A este sistemul Covax, care a fost pus în aplicare la începutul pandemiei, pentru a garanta accesul echitabil la vaccinuri pentru întreaga lume. În schimb, statele bogate s-au grăbit să obțină cele mai eficiente seruri pentru a imuniza marea majoritate a populațiilor lor, cu toate că au privat de accesul la vaccinuri națiunile sărace, persoanele vulnerabile și lucrătorii din domeniul sănătății.

Estimările AFP arată că începând cu 6 iulie au fost injectate 3,25 miliarde de doze în 216 de țări și teritorii. În statele cu venituri ridicate, au fost injectate 84 de doze la 100 de locuitori. La polul opus, în cele mai sărace 29 de țări, acest număr scade la o doză la 100 de persoane.

Sistemul Covax a atins marți cifra simbolică a 100 de milioane de doze distribuite în 135 de țări și teritorii. Chiar şi în aceste condiţii, este cu mult sub 300 sau 400 de milioane care erau așteptate, înainte ca India să interzică exportul vaccinului AstraZeneca fabricat de Serum Institute din India și de unde provin marea majoritate a acestora.

În consecință, în multe țări, a doua doză nu poate fi injectată pentru a proteja pentru prima dată vaccinații și credibilitatea campaniilor de vaccinare este afectată.

Dr. Tedros, şeful OMS, a cerut ca cel puțin 10% din întreaga populație a fiecărei țări să fie vaccinată în septembrie și 40% până la sfârșitul anului.

Citeşte şi: Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică: „În luna august, tulpina Delta va deveni majoritară”

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2025, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate vot, exit poll, incidente. Patru persoane duse la spital, direct din secţia de votare
Capital.ro
Am mai pierdut un mare actor. Se sting legendele micului ecran. I-a fermecat pe români în anii 80 și 90
Playtech.ro
Cât de mult crește consumul de combustibil dacă mergi cu geamurile deschise. Diferențele reale la viteze mari
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Secretele din Capela Sixtină. Ce s-a pregătit pentru Conclavul Cardinalilor
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
Zamfirița din Brașov s-a mutat în Italia și, într-o zi, s-a trezit cu Papa Francisc la ușă. Ce i-a cerut și câți bani i-a dat suveranul pontif
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a făcut marele anunț chiar în ziua alegerilor. Decizia luată de fostul candidat: Sunt aici pentru a recunoaște
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Exit-poll alegeri prezidențiale 2025. Cine va fi președintele României?
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Generalul cu cea mai mare pensie din MApN. Câștigă mai mult decât Nicolae Ciucă sau președintele interimar Ilie Bolojan