Explozie la Azomureş. Ministrul Mediului anunţă controale în toată ţara: „Am avut trei incidente majore în doar câteva zile. Toate instalaţiile similare vor fi verificate”

Ministrul Mediului anunţă controale după explozia de la Azomureş. Tanczos Barna a declarat că toate instalaţiile similare din ţară vor fi verificate, mai ales că în ultimele zile au avut loc mai multe incidente grave.
Filip Stan
07 iul. 2021, 12:29
Explozie la Azomureş. Ministrul Mediului anunţă controale în toată ţara:
Explozie la Azomureş. Ministrul Mediului anunţă controale în toată ţara: "Am avut trei incidente majore în doar câteva zile. Toate instalaţiile similare vor fi verificate"

Explozie la Azomureş. Ministrul Mediului că cel mai important este ca autorităţile să fie sigure că nu există consecinţe asupra calităţii aerului şi sănătăţii populaţiei, menţionând că au fost trei incidente majore în doar câteva zile şi trebuie aflat dacă este o coincidenţă sau mai sunt şi alte instalaţii în ţară cu riscuri.

Explozie la Azomureş. Ministrul Mediului: Am propus colegilor din Guvern să realizăm un control comun al autorităţilor statului

Citeşte şi Explozie urmată de incendiu la Petromidia, Năvodari! Un muncitor a murit, alţi cinci sunt răniţi. A fost activat PLANUL ROŞU

„În acest moment, cel mai important este să fim siguri că nu există consecinţe asupra calităţii aerului şi sănătăţii populaţiei, în urma acestui incident. Însă este foarte important să aflăm şi de ce s-a întâmplat. Am propus colegilor din Guvern să realizăm un control comun al autorităţilor statului – GNM, IGSU şi ISCIR – la toate instalaţiile guvernate de Directiva SEVESO privind riscurile de accidente majore ale anumitor activităţi industriale. Constatăm că am avut 3 incidente majore în doar câteva zile şi trebuie să aflăm rapid dacă este doar o coincidenţă, sau mai sunt şi alte instalaţii în ţară care prezintă astfel de riscuri”, a declarat miercuri Tanczos Barna.

Reamintim că miercuri, la ora 1:02, pe platforma combinatului chimic Azomureş, în cadrul instalaţiei Amoniac 3, a avut loc o explozie urmată de incendiu în zona coloanei de sinteză a amoniacului.

“Cauza incidentului: fisurarea unei conducte prin care se transportă gaz de sinteză la presiune foarte mare (hidrogen si oxid de carbon). Instalaţia amoniac 3, în luna iunie a fost în revizie tehnică şi era în procedură de pornire. Imediat după incident, s-au deplasat la faţa locului reprezentanţi ai APM Mureş şi Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Mureş. Incendiul a fost lichidat. Operatorii instalaţiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectată şi au oprit în siguranţă instalaţia”, a transmis Ministerul Mediului.

Potrivit sursei citate, APM Mureş a monitorizat continuu concentraţia de amoniac cu autolaboratorul din dotare şi a constatat că nu s-au înregistrat creşteri ale concentraţiei de amoniac (între orele 01:00-07:00, valori mult sub limita admisă – între 0,001 şi 0,017 mg/mc).

“Operatorul efectuează determinări continue ale indicatorilor de calitatea aerului (amoniac) în puncte de automonitorizare amplasate în zona de influenţă a AZOMUREŞ (sat Cristeşti şi cartier Mureşeni). Din informaţiile pe care le deţinem nu au fost înregistrate depăşiri ale concentraţiei maxime admise pentru amoniac în aerul înconjurător. Precizăm că la cele două staţii automate RNMCA din Târgu Mureş – MS 1 si MS 2, nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită admise conform Legii 104/2011 pentru indicatorii: NO2 si SO2 valori orare, particule în suspensie (PM 10 automat)”, a mai precizat sursa citată.

Citeşte şi Florin Cîţu explică de ce au fost transferaţi în străinătate cei doi bărbaţi răniţi în incendiul de la Petromidia. „Ministerul Sănătăţii să ne spună ce s-a făcut cu investiţiile în sistem după cazul Colectiv”

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Ce trebuie să faci dacă vrei să-ți crească roșiile mari și gustoase. Acesta e metoda corectă de îngrijire, recomandată de grădinarii cu experiență
Capital.ro
INTERZIS PRIN LEGE pentru toată lumea. Legea adoptată astăzi, 21 MAI: Să fie sancţionaţi
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Când pot fi scoși banii de la Pilonul II? Ce trebuie să știe cei care au cotizat la pensiile private
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Tavi Colen și Alin Oprea, scandal fără sfârșit. Vorbe grele aruncate de cei doi
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Legea pe care o așteaptă TOATĂ ROMÂNIA. E la un pas de marele vot din Parlament
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'