EMA, anunţ privind eficienţa vaccinului împotriva variantei Delta. Câte doze de ser anti-covid sunt necesare pentru asigurarea protecţiei împotriva tulpinii indiene

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat că vaccinarea cu două doze de ser anti-covid este indispensabilă în asigurarea protecţiei împotriva variantei Delta.

14 iul. 2021, 19:36
EMA, anunţ privind eficienţa vaccinului împotriva variantei Delta. Câte doze de ser anti-covid sunt necesare pentru asigurarea protecţiei împotriva tulpinii indiene

EMA, anunţ privind eficienţa vaccinului împotriva variantei Delta. Agenţia Europeană a Medicamentului îndeamnă statele membre UE să-şi accelereze campania de vaccinare, precizând faptul că vaccinarea cu două doze de ser anti-covid este indispendabilă în asigurarea protecţiei împotriva variantei indiene.

EMA,  anunţ privind eficienţa vaccinului împotriva variantei Delta

”Date preliminare sugerează că două doze de vaccin împotriva covid-19 (…) sunt necesare în vederea furnizării unei protecţii adecvate împotriva variantei delta. Respectarea programului vaccinării recomandat este indisprensabilă în vederea beneficierii de cel mai înalt nivel de protecţiue”, anunţă într-un comunicat Agenţia Europeană a Medicamentului.

Citeşte şi Florin Cîţu, anunţ despre valul patru: „Ministerul Sănătăţii o să fie pregătit”

Bilanţ vaccinare 14 iulie 2021: România, departe de ţinta de 5 milioane

Ameninţarea tulpinilor mutante şi restricţiile anunţate de tot mai mule ţări nu face ca ritmul vaccinării să crească în România. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că peste 15.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, iar aproape 9.700 dintre acestea au primit prima doză.

14 iulie – evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-19

1. Total persoane vaccinate: 4.846.629;

2. Persoane vaccinate cu schemă completă: 4.683.597;

3. Doze administrate în ultimele 24 de ore: 15.036;

4. Total doze administrate din 27 decembrie 2020: 9.170.950.

Potrivit CNCAV, 15.036 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, iar dintre acestea 9.669 au primit prima doză.

Totodată, au fost raportate 11 reacţii adverse: şase la vaccinul Pfizer, trei la Johnson & Johnson şi câte una la Moderna şi AstraZeneca. CNCAV menţionează că 56 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

„Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferenţe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp”, precizează sursa citată.

De la debutul campaniei, au fost vaccinate 4.846.629 de persoane, din care 4.683.597 au schema completă de imunizare.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 14 iulie. 79 de noi infectări COVID şi 3 decese în 24 de ore în România