Florin Cîţu: „Cum se face că producătorii se plâng că preţurile produselor sunt prea mici, iar consumatorii spun că sunt prea mari”

Florin Cîţu este contrariat de faptul că în timp ce producătorii se plâng că preţurile produselor sunt prea mici, consumatorii spun că acestea sunt mult prea mari. Premierul a precizat că undeva apare un monopol care trebuie distrus.

22 iul. 2021, 14:26
Florin Cîţu: „Cum se face că producătorii se plâng că preţurile produselor sunt prea mici, iar consumatorii spun că sunt prea mari”
Florin Cîţu: "Cum se face că producătorii se plâng că preţurile produselor sunt prea mici, iar consumatorii spun că sunt prea mari"

Florin Cîţu a participat, joi, la un eveniment organizat la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România. Premierul a declarat că în timp ce producătorii se plâng de faptul că preţurile produselor sunt prea mici, consumatorii consideră că ele sunt prea mari.

Florin Cîţu: „Cum se face că producătorii se plâng că preţurile produselor sunt prea mici, iar consumatorii se plâng că preţurile sunt prea mari”

Citeşte şi Florin Cîţu susţine că în 2021 a crescut puterea de cumpărare: „Ca să înţeleagă şi PSD-iştii”

„După această întâlnire am o întâlnire cu Agrostar tocmai pentru a discuta cu producătorii, cu oamenii care sunt cei care creează oferta şi am câteva întrebări foarte importante pentru ei, de exemplu, cum se face că producătorii se plâng că preţurile produselor sunt prea mici, iar consumatorii se plâng că preţurile sunt prea mari. Undeva, între cei doi, se întâmplă ceva, apare un monopol şi trebuie să distrugem acel monopol”, a declarat premierul la evenimentul organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România.

Primul-ministru a subliniat faptul că îşi propune ca până în 2028 România să depăşească mai multe ţări din Europa în privinţa PIB-ului per capita.

„Eu îmi propun un lucru care nu s-a întâmplat în ultimii 30 de ani. În ultimii 30 de ani, România a fost cu un PIB per capita la coada Europei. Eu îmi propun, până în 2028, să trecem peste câteva ţări, cinci, şase, şapte ţări, să nu mai fim la coada Europei în ceea ce priveşte PIB per capita, să fim acolo undeva mai sus”, a mai precizat premierul.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că la întâlnirea pe care a avut-o joi cu reprezentanţii Federaţiei AGROSTAR la Palatul Victoria, şi-a luat angajamentul ferm că nu va închide niciodată pieţele şi nu va introduce taxe noi în agricultură.

„Hai, România! Astăzi, în întâlnirea cu Agrostar mi-am luat un angajament ferm: eu nu voi închide niciodată pieţele şi nu introduc taxe noi în agricultură. Sunt alături de producătorii români şi împreună sunt sigur că găsim soluţii pentru a susţine o prezenţă mai mare a produselor româneşti de calitate pe toate pieţele de desfacere din România. În acelaşi timp am discutat despre câteva soluţii pe care le aplică mai toate ţările din UE- transferul unui număr semnificativ de activităţi (licenţiere, clasificare, etc) către asociaţiile profesionale din domeniu”, a scris Florin Cîţu, joi pe Facebook.

Citeşte şi Florin Cîţu promite salarii mai mari: „Schimbăm lucrurile, trecem la locuri de muncă bine plătite”