Mișcare-bombă în PNL. Liberalii iau în calcul o mutare-surpriză la Congres. Un al treilea candidat ar putea să ia puterea – SURSE

Scenariu exploziv. Surse din PNL au dezvăluit, în exclusivitate, pentru România TV, că se ia în calcul o mișcare-supriză la Congres.
Mirabela Vasile
05 sept. 2021, 21:07
Mișcare-bombă în PNL. Liberalii iau în calcul o mutare-surpriză la Congres. Un al treilea candidat ar putea să ia puterea - SURSE

Chiar dacă lista de candidați la șefia liberalilor este închisă, se poate impune un al treilea candidat. Congresul PNL din 25 septembrie are posibilitatea, prin vot, să ceară o derogare și să propună un al treilea candidat pentru funcția de președinte al partidului.

Mișcare-bombă în PNL. Liberalii iau în calcul o mutare-surpriză la Congres

Surse din partid au dezvăluit că se pregătește o lovitură de proporții, la care nimeni nu s-ar fi așteptat. E vorba despre un candidat JOKER, care să fie și noul premier și candidatul la alegerile prezidențiale din 2024. În cazul în care Florin Cîțu va fi decapitat, în urma moțiunii de cenzură, el nu va avea legitimitatea să fie președinte al PNL.

Însă, în varianta în care Florin Cîțu va deveni președinte al PNL, ar apărea o altă problemă, pentru că USR PLUS nu s-ar mai așeza la masa negocierilor, din moment ce a depus aceste eforturi pentru a-și dărâma Guvernul.

Surse politice din echipa Cîţu susţin că, în prezent, gruparea premierului mizează pe 3.272 de delegaţi şi că Ludovic Orban ar avea alături 1.254 de delegaţi, în timp ce restul până la 5.000, adică restul 474 de delegaţi, ar fi din filiale, deci este mai greu să se pronunţe asupra votului lor.

Pe de altă parte, surse liberale care fac parte din conducerea partidului şi din tabăra Orban precizează pentru „Adevărul” că, în scenariul pesimist, preşedintele liberal tot ar strânge aproximativ 1.850 de voturi, în timp ce în scenariul optimist ar câştiga competiţia, însă cu un avans mic faţă de premier.

Estimarea echipei Cîţu privind voturile pentru Congres prezintă avansul menţionat pentru că liberalii din această facţiune consideră că acolo unde şeful organizaţiei judeţene s-a poziţionat în favoarea premierului, automat delegaţii ar vota în bloc pentru şeful Guvernului. Însă situaţia din teren este ceva mai complexă faţă de calculele matematice.

Organizaţiile pe care echipa Cîţu le consideră indecise până în prezent, votul fiind impredictibil, sunt Bihor (191 de delegaţi), Giurgiu (145 de delegaţi), Constanţa (144 de delegaţi), Tulcea (82 de delegaţi), Sectorul 1 (71 de delegaţi), Covasna (22 de delegaţi), Harghita (19 delegaţi). Surse politice din PNL au precizat pentru „Adevărul” că votul din Giurgiu, Constanţa şi Tulcea va fi, cel mai probabil, unul care va merge în proporţie mai mare către Cîţu, în timp ce Bihorul, Sectorul 1, Covasna şi Harghita l-ar vota în primul rând pe Ludovic Orban. De exemplu, de filiala Covasna responsabil e Adrian Veştea, lider al PNL Braşov şi unul dintre principalii susţinători ai actualului şef al liberalilor. Pe de altă parte, în Constanţa, Bogdan Huţucă încearcă să menţină organizaţia cât mai neutră cu putinţă şi fiecare delegat să voteze potrivit propriei conştiinţe, însă Mihai Lupu (şeful CJ Constanţa) şi Vergil Chiţac (primarul Constanţei) forţează mandatarea delegaţilor cu un vot pro-Cîţu.

Citește și: Sondaj CURS: PNL și USR-PLUS se prăbușesc împreună. Românii îi văd la fel de vinovați pentru catastrofa din Guvern

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Anunț important pentru românii care vor să-și monteze panouri fotovoltaice cu bani de la stat. Când se va lansa o nouă sesiune și de ce acte e nevoie
Capital.ro
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Șocul pe care o străină de pe TikTok l-a avut când a aflat din ce sunt făcute sarmalele: „Nu voi mai mânca sarmale în viața mea. Nu am știut niciodată...”
Capital.ro
S-a dat interdicție în România. Este ilegal în sate și în orașele mici. Legea e deja activă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'