Sorin Grindeanu, de acord cu USR-PLUS în privinţa moţiunii de cenzură

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu spune că ar trebui ca CCR să judece conflictul legat de moțiunea de cenzură înainte de Congresul PNL.

20 sept. 2021, 22:10
Sorin Grindeanu, de acord cu USR-PLUS în privinţa moţiunii de cenzură

Sorin Grindeanu a atacat din nou luni seară USR PLUS. „E pentru prima oara când sunt de acord cu ceva ce spune USR. Mi s-ar parea normal sa se discute mai repede la CCR, pentru ca stim tot contextul politic national. Deci ar fi un lucru bun. Ma raliez la acest apel (al USR PLUS catre CCR). Sigur ca CCR isi face agenda cum doresc dansii”, a declarat Grindeanu, luni seară.

USR PLUS cere CCR să dezbată mai repede sesizarea Guvernului pe moţiune de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR

USR PLUS a adresat luni preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, o solicitare oficială de preschimbare a termenului stabilit pentru dezbaterea sesizării privind moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS, astfel încât o decizie să fie luată rapid. Potrivit formatiunii, la 11 zile de la citirea moţiunii de cenzură, „parlamentarii sunt în continuare împiedicaţi să se pronunţe prin vot” asupra demersului de înlăturare a premierului Florin Cîţu.

CCR a fixat pe 28 septembrie termenul de judecată a sesizării ridicate de premier cu privire la moțiunea de cenzură. Congresul PNL este pe 25 septembrie. Cîțu candidează la șefia partidului.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, recent, că USR PLUS trebuie să iasă „din ipocrizie” şi să se hotărască dacă vrea la guvernare sau este în opoziţie.

„Daţi-mi voie să citesc declaraţia numărului 2 în statul român, doamna Anca Dragu. În urmă cu câteva minute a găsit o interpretare cel puţin interesantă a demisiilor unor miniştri, în speţă demisiile miniştrilor USR PLUS. Doamna Dragu spune că aceste demisii sunt o formă de protest, nu e o cădere a Guvernului, nu e o ieşire de la guvernare. (…) Cerem public ca USR PLUS să iasă din ipocrizie, să se hotărască dacă vor la guvernare sau sunt în opoziţie. Tot astăzi mai vedem un lucru – că oficial USR PLUS pleacă de la guvernare, dar rămân totodată la guvernare, cu eşaloanele 2 şi 3. (…) Aflăm azi cum conducerea USR PLUS a decis că secretarii de stat, şefii de agenţii, prefecţii, subprefecţii, toţi soldăţeii de la partid nu demisionează, rămân în continuare conectaţi la banul public şi la resursele ţării”, a spus Grindeanu după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.

Citeşte şi: Cum vrea PSD să dea jos Guvernul Cîțu. Anunțul făcut de social-democrați: ”Atunci vom depune moțiune de cenzură”

El susţine că USR PLUS „mimează” ieşirea de la guvernare prin şapte demisii, dar îşi păstrează „gaşca de interese” alături de Florin Cîţu.

„Această imagine de astăzi este cea mai grăitoare dovadă a unui circ ordinar, marca USR PLUS, în care au cooptat şi AUR”, a punctat Grindeanu.