De ce nu se mai regăseşte Liviu Pop pe lista cabinetului Ponta II VIDEO

Liviu Pop a declarat joi, la România TV, că a decis, împreună cu Victor Ponta, să nu mai facă parte din viitorul Guvern din cauza procesului pe care îl are cu ANI.

RomaniaTV.net
20 dec. 2012, 10:12
De ce nu se mai regăseşte Liviu Pop pe lista cabinetului Ponta II VIDEO

Liviu Pop a spus că decizia de a nu mai face parte din cabinetul Ponta II nu a constituit o surpriză pentru el şi că a discutat despre acest lucru cu premierul Victor Ponta.

Ştiam că nu o să mai fiu ministru pentru că am acel proces cu ANI. Şi nu am vrut să mă ascund în spatele unei funcţii de ministru când mă judec cu ANI. Nu am vrut să creez o presiune suplimentară pe Guvern, în prima lună de guvernare, prin procesul pe care o să îl am eu cu ANI, fapt pentru care, împreună cu premierul, am decis această chestiune„, a precizat Pop.

Deputatul a adăugat că nu i s-a părut normal să se regăsească în viitorul Executiv. „Am considerat că e bine să nu fac parte din viitorul guvern în condiţiile în care mă judec cu ANI pe o chestiune legată de cotizaţiile sindicaliştilor din învăţământ. Dacă dvs. vi se pare normal ca eu să fi fost membru în cabinetul Ponta II şi în ianuarie să am primul proces cu ANI şi să înceapă tăvălugul pe zona aceea, mie nu mi se pare normal„, a conchis Pop.

În luna noiembrie, Agenţia Naţională de Integritate l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe Liviu Pop, întrucât în calitate de ministru interimar al Educaţiei ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a fost secretar general anterior preluării portofoliului ministerial.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, indicii referitoare la posibila comitere de către Liviu Marian Pop, fost Ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a infracţiunii de conflict de interese, precum şi a infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 253 indice 1 şi art. 248 din Codul penal.