Cine este Heather Papowitz, experta OMS care va asista Guvernul României în criza sanitară. A lucrat la New York în vârful pandemiei din SUA

Heather Papowitz este expertul pe care Organizația Mondială a Sănătății l-a trimis în România pentru a asista guvernul în criza sanitară cauzată de pandemie.

19 oct. 2021, 13:47
Cine este Heather Papowitz, experta OMS care va asista Guvernul României în criza sanitară. A lucrat la New York în vârful pandemiei din SUA

Cine este Heather Papowitz, experta OMS care va asista Guvernul României în criza sanitară. Heather Papowitz va sta timp de 60 de zile și va face o evaluare la nivel central și teritoriu, a a anunţat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Cine este Heather Papowitz, experta OMS care va asista Guvernul României în criza sanitară

„Astăzi a ajuns în România, este expertă în managementul situațiilor de criză, a fost la New York anul trecut în perioada de impact maxim al pandemiei. Procedura este una standard pentru OMS când apare o situație de criză de sănătate publică într-un stat membru”, a spus Andrei Baciu.

Bilanţ coronavirus 19 octombrie. RECORDURI de infectări zilnice, decese COVID şi pacienţi la ATI. Sunt 18.800 de noi îmbolnăviri şi aproape 600 de morţi

„Sunt încântată să fiu aici și să ofer ajutor autoritățile din România”, a spus Heather Papowitz la sosirea în București. Ţara noastră este printre cele mai afectate, la nivel mondial, de valul 4 al pandemiei. Raportat la populație, România este fruntașă în lume în ceea ce privește decesele cauzate de Covid-19.

IMAGINI CUTREMURĂTOARE! La Spitalul Universitar din Bucureşti morga este plină şi morţii sunt depozitaţi pe holuri

Organizația Mondială a Sănătății a transmis, luni, după discuțiile cu autoritățile române pe tema campaniei de vaccinare anti-Covid, că vaccinarea în populația generală în România este scăzută și stagnează, fiind sub media generală a vaccinării regionale și mult mai mică decât se aștepta la grupurile prioritare vulnerabile, adică persoanele de peste 80 de ani.