Leguma banală care previne cancerul şi îmbunătăţeşte vederea. Este recomandată şi celor care vor să slăbească

Puţine persoane ştiu că gulia are beneficii uimitoare asupra organismului. Această legumă previne cancerul şi îmbunătăţeşte vederea. De asemenea, aceaasta este recomandată şi celor care vor să scape de kilogramele în plus.

20 dec. 2021, 15:01
Leguma banală care previne cancerul şi îmbunătăţeşte vederea. Este recomandată şi celor care vor să slăbească

Leguma banală care previne cancerul şi îmbunătăţeşte vederea. Este vorba despre gulie. Aceasta are beneficii incredibile asupra sănătăţii.

Leguma banală care previne cancerul şi îmbunătăţeşte vederea

Gulia este bogată în vitaminele A, complexul B, C și K. De asemenea, conţine potasiu, fibre, calciu, cupru, fier și multe altele. Datorită conţinutului bogat în vitamina C, gulia asigură 140% din valoarea zilnică recomandată și contribuie la o vedere mai bună.

Citeşte şi Remedii naturale împotriva anxietăţii: ceaiurile de hamei şi romaniţă

De asemenea, această legumă poate preveni atât cancerul, cât şi infecţiile virale. Gulia ajută organismul în lupta împotriva tusei, laringitei şi broșintei. Medicii recomandă cosumul gulii în special în cazul afecţiunilor respiratorii.

De asemenea, siropul de gulie este folosit pentru tratarea afecţiunilor pulmonare, gută sau chiar oboseală. Această legumă face minuni şi în cazul dietelor. Te ajută să scapi de un kilogram pe zi. Această legumă conține extrem de puține calorii și nu îngreunează digestia.

Pentru a te bucura de beneficiile uimitoare asupra organismului,  poţi face gargară cu apa în care a fost fiartă gulia. De asemenea, aceasta poate fi consumată şi proaspătă.

Gulia mai poate fi folosită şi pentru tratarea acneei, eczemelor, degerăturilor etc.

Atenţie, guliile nu sunt recomandate în caz de litiaza biliară sau renală. Aceeaşi contraindicaţie este valabilă pentru cei cu afecţiuni tiroidiene, potrivit csid.ro. 

Citeşte şi Mihaela Bilic, recomandări pentru sezonul rece: „Top 10 alimente care ne cresc imunitatea”. Produsul-vedetă: salata orientală