Greşeala banală pe care o fac şoferii iarna. Cum să protejezi vopseaua maşinii de zăpada cu sare şi alte substanţe corozive

Ce ar trebui sa faci in sezonul rece si de ce ar fi bine sa acorzi o mai mare atentie pe timpul iernii pentru a te asigura ca masina ta nu o sa fie afectata.
Filip Stan
12 ian. 2022, 20:56
Greşeala banală pe care o fac şoferii iarna. Cum să protejezi vopseaua maşinii de zăpada cu sare şi alte substanţe corozive
Greşeala banală pe care o fac şoferii iarna. 8 moduri de protejare a vopselei masinii in timpul iernii
România

Greşelile banale pe care le fac şoferii pe timp de iarnă. Atenţie la frâna de mână, lichidul de parbriz şi dezaburire! VIDEO
Sezonul acesta a fost deosebit de lung și de dificil. Autoritatile a folosit mii de tone de sare în această iarna trecută pentru a menține traficul curgând și pentru a face drumurile din Romania mai sigure pentru șoferi. În această perioadă a anului, nu putem fi niciodată siguri că sezonul de zăpadă, gheață și sare s-a încheiat încă. Iată cele 8 sfaturi pentru protejarea exteriorului mașinii dvs. până la sfârșitul iernii.

  • Spălați mașina în mod regulat;
    Aplicați ceară după spălarea mașinii;
    Parcați pe stradă, de preferință în interiorul unui garaj;
    Folosiți un capac auto atunci când parcați în exterior;
    Aplicați un film de protecție a vopselei;
    Folosiți o perie moale sau o mătură pentru îndepărtarea zăpezii;
    Completați orice pete de rugină pe caroseria mașinii;
    Curățați bine vehiculul la sfârșitul iernii.

8 SFATURI DE ÎNGRIJIRE A EXTERIORULUI MAȘINILOR PENTRU IARNĂ:

Toate acestea pot face ravagii în vopseaua auto. Sarea accelerează procesul de rugină, care mănâncă toate suprafețele expuse, inclusiv caroseria și componentele mașinii. Boabele de sare provoacă, de asemenea, daune vopselei, cioplindu-le atunci când zboară în sus și lovesc vehiculul în timp ce conduceți. Vestea bună este că primăvara este chiar după colț! Aflați mai multe despre acești pași pentru a vă menține mașina curată în timpul și la sfârșitul sezonului.

Greşeala banală pe care o fac şoferii iarna. SPALAREA AUTOVEHICOLULUI
Cel mai bun mod de a vă proteja mașina de efectul coroziv al sării și al apei este să o spălați des. Asigurați-vă că vă opriți la spălarea auto favorită locală după fiecare furtună de iarnă. Vrei să fii sigur că și șasiul mașinii se spală bine, deoarece este una dintre cele mai afectate zone din acest sezon. Spălând sarea în mod regulat, ajutați la prevenirea formării ruginii.

CEARĂ ACTIVĂ
Există o tendință de a lasa îngrijirea mașinii la pe ultimul loc in topul prioritatilor  în timpul iernii. Însă vă încurajăm să nu lăsați pic de vreme rece să pună în pericol corpul mașinii. Dacă aveți un garaj, găsiți o zi mai caldă pentru a vă parca mașina și pentru a aplica o ceară rapidă. Sau, răsfățați-vă cu detalii complete eventual puneți o husă de iarnă pe mașină. Prin aplicarea cerii, puneți în esență un strat protector peste vopsea. Ceara creează o barieră între corpul mașinii și zăpada, gheața, sarea, pietrișul și murdăria care se află peste tot în timpul iernii. Aplicarea cerii este întotdeauna un bun sfat de întreținere, dar este deosebit de important la sfârșitul toamnei, înainte de prima zăpadă. Pentru retușuri sau pentru a economisi timp, puteți utiliza și un produs convenabil cu ceară spray.

Citește și: Trucul ieftin care ține parbrizul dezghețat pe timp de iarnă. Toți șoferii trebuie să știe acest lucru! Au nevoie doar de o legumă banală

PARCATI pe cât se poate ÎN INTERIOR
Evitați parcarea pe stradă. Plugurile și camioanele cu sare vor trece oricând pentru a menține drumurile libere în timpul iernii. Nu doriți ca vehiculul dvs. să fie improscat cu zăpadă și sare. Parcarea pe stradă lasă, de asemenea, mașina vulnerabilă la daunele cauzate de alte mașini care circulă pe drumul înghețat. Pentru a proteja vopseaua și întregul vehicul, cel mai bine este să parcați într-un garaj sau, cel puțin, pe alee.

ACOPERIREA CU O HUSA AUTO
Dacă mașina dvs. va sta afară pentru o perioadă de timp în timpul iernii, protejați-o de elementele cu un capac. O husă auto special concepută pentru protecția împotriva vremii reci va păstra excesul de umiditate și gheață de pe vopseaua mașinii. În plus, va reduce uzura cauzată de răzuirea gheții și perierea zăpezii de pe vehicul. Proprietarii de mașini adoră aceste tipuri de huse, deoarece economisesc timp pregătind mașina pentru a merge dimineața.

Greşeala pe care o fac şoferii în sezonul de iarnă. Sfaturile lui Titi Aur VIDEO

CONLANTAREA MASINII
Zgârieturile și zgârieturile sunt o problemă comună în partea din față a mașinilor. Aplicarea unui film de protecție a vopselei este o modalitate eficientă de a salva mașina de daunele cauzate de murdărie, pietriș și sare. Aceste filme auto concepute special sunt transparente și subțiri – abia vizibile – dar durabile.

POLISHAREA
La începutul iernii, fiecare detaliu auto și accesoriu auto oferă o selecție elaborată de răzuitoare și perii de gheață. Dar, adevărul este că aceste instrumente dure nu sunt bune pentru vopseaua auto pe termen lung. Folosirea răzuitorilor și a periilor dure poate zgâria mașina și face micro-abraziuni pe suprafața vopselei. În schimb, optează pentru o perie cu peri moi sau o mătură specifică pentru deszăpezire cu cap de spumă.

Patch-ul peste
În timpul iernii, în timp ce mașinile circulă prin nămol sărat, rugina atacă agresiv orice metal neprotejat. Vopseaua zdrobită sau zgâriată lasă metalul caroseriei neajutorat pentru a combate coroziunea. Dacă există zgârieturi pe mașina dvs., asigurați-vă că atingeți vopseaua sau fixați-o de către un atelier de vopsitorie auto profesionist cât mai curând posibil.

Greşeala banală pe care o fac şoferii iarna CURĂȚAREA MASINII DUPA IARNĂ
Când iarna se sfârșește, profitați de vremea caldă de primăvară. Folosiți acest timp pentru a vă curăța bine mașina și a aplica un strat proaspăt de ceară. Trecerea prin spălătoria auto poate fi, de asemenea, utilă, deoarece acestea sunt mai bune la spălarea trenului de rulare.

DailyBusiness
Cum să îți faci propriul detergent de rufe acasă, natural și foarte rezistent
Spynews
Irisha, în lacrimi după despărțirea de iubitul ei, Domenico! Ce se întâmplă cu influencerița / FOTO
Bzi.ro
Lidia Buble, desființată după ce a pozat topless: „Ce o să fie în sufletul părinților tăi?!”
Fanatik.ro
Orașul unde va fi dezvoltat un proiect de transport public unic în România. Va fi similar celor din Elveția și Germania, investiția e uriașă, 250 de milioane de euro
Capital.ro
S-a aflat secretul lui George Simion și Călin Georgescu. Cine îi conduce pe cei doi: Acolo a primit niște ordine
Playtech.ro
De ce tot mai mulți oameni pun o frunză de dafin în carcasa telefonului. Trucul care a devenit viral
DailyBusiness
Ce a făcut Irinel Columbeanu cu ultimii bani. Pe ce a cheltuit fostul milionar 600.000 de euro: ”Știam că e ultima sursă, dar nu mi-a păsat”
Adevarul
Ce i-ar fi șoptit Brigitte lui Emmanuel Macron după gestul neașteptat. Dezvăluirile unui expert în citirea pe buze
wowbiz.ro
Întregul film al morții lui Falko, calul campion care s-a prăbușit imediat după ce a câștigat un concurs de tras bușteni! Ce i-ar fi provocat, de fapt, decesul: „L-au mai forțat 10 minute. Când a ajuns în dreptul meu, a căzut”
Spynews
Lucian Viziru nu a vorbit cu fratele lui, Augustin, timp de doi ani. Ce spune actorul despre relația lor
Spynews
Soția lui Sorin Copilul de Aur, mesaj tranșant pentru toate femeile care îl vor pe manelist: „Au tot încercat să ne despartă”. A pus-o la punct din nou și pe presupusa amantă însărcinată
Evz.ro
Cea mai căutată destinație în 2025. Aici e o plajă unică în lume
Ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO
Prosport.ro
Ion Țiriac, verdict despre operația la sâni a Simonei Halep: „Senzațională decizie”
kanald.ro
Cod roșu de inundații prelungit! Lista zonelor afectate
Cancan.ro
Artista din România care a fost diagnosticată cu cancer: 'Doctorul mi-a dat câteva zile' 😲
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut o personalitate marcantă. A fost o legendă a țării. A lăsat în urmă o mare moștenire
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Diana Gureşoaie, de nerecunoscut. Fosta iubită a lui Dodel s-a transformat într-un pachet de muşchi
stirilekanald.ro
Martina, o fată de 14 ani, a fost ucisă cu pietre de fostul iubit! Acesta s-a prefăcut că participă la căutările tinerei dispărute, alături de părinții ei
Cei doi copaci pe care nu ar trebui să îi ai în curte. De ce nu trebuie plantați niciodată lângă casă
MediaFlux
Înălțarea Domnului 2025: Tradiții, superstiții și greșeli de evitat pentru joi, 29 mai
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Agenția crimei. Cum și-a transformat clanul Căldăraru firma de turism într-o poartă spre ilegalități în SUA