Câți bani a costat-o pe România să fie fraudată la Eurovision 2022 | EXCLUSIV

După ce România a fost fraudată în finala Eurovision 2022, în urma căreia Ucraina a fost desemnată câștigătoare, TVR a anunțat ce buget public a fost utilizat pentru participarea țării noastre la competiția a cărei imagine s-a deteriorat puternic în ultimii ani. 

24 iun. 2022, 19:51
Câți bani a costat-o pe România să fie fraudată la Eurovision 2022 | EXCLUSIV

Cheltuielile pentru realizarea Selecției Naționale Eurovision, cu tot cu deplasarea la faza internațională – concursul din Italia, de la Torino, s-au ridicat la peste 1,5 milioane de lei, adică 300.000 de euro, a transmis Televiziunea Română, în exclusivitate pentru RomâniaTV.net.

Mai exact, 1.572.789 lei au fost utilizați din bugetul public pentru participarea la controversata competiție.

În plus, TVR-ul a transmis pentru RomâniaTV.net bugetul defalcat pentru ediția din 2022:

„Producția Eurovision Drumul spre Torino – 31.444 de lei, semifinala Selecției Naționale – 90.430 de lei, finala Selecției Naționale – 258.693 lei, faza internațională a concursului de la Torino – 1.192.221 lei”, a mai precizat TVR.

Bugetul pentru 2022 a fost mai mare decât cel al anului trecut.

„Cheltuielile pentru realizarea Selecției Naționale 2021 și deplasarea la faza internațională a Eurovision de la Rotterdam s-au ridicat la suma de 1.453.088 lei”, a transmis Televiziunea Română.

Anul trecut, România s-a prezentat la Eurovision cu piesa „Amnesia”, interpretată de Roxen, care nu a reușit să se califice în finală. La ediția din 2022, reprezentantul țării noastre, WRS, a încheiat pe locul 18.

 

TVR pregătește retragerea României de la Eurovision, în urma presiunilor sociale

 

TVR ia în calcul retragerea României de la Eurovision și o acțiune în instanță, în urma scandalului.

„În urma situației create și a prejudiciilor de imagine aduse televiziunii publice, reprezentanții TVR iau în considerare retragerea României de la edițiile viitoare ale Eurovision și acționarea în instanță a organizatorilor evenimentului”, a transmis Televiziunea Română, pentru România TV.

Printre statele care și-au retras participarea de la Eurovision în ultimii ani se mai numără Turcia, ca măsură de protest față de politica „LGBT+” promovată de organizatori. Ultima participare a turcilor la Eurovision a fost bifată în 2012.

Și în România au început să apară din ce în ce mai multe voci critice, pe fondul ascensiunii promovării ideologiei „LGBT+” în cadrul concursului muzical. Printre aceștia, Marcel Pavel și Adrian Romcescu.