EXCLUSIV | Mare scandal la MTS. Eduard Novak, acuzat că vrea să dea afară naționala de rugby de pe stadionul „Arcul de Triumf”. Alin Petrache (FRR): „Nu respectă actele normative!” (VIDEO)

Conflict total între Federația Română de Rugby (FRR) și Eduard Novak, după ce Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a anunțat înființarea complexului sportiv „Arcul de Triumf". 

07 iul. 2022, 17:30
EXCLUSIV | Mare scandal la MTS. Eduard Novak, acuzat că vrea să dea afară naționala de rugby de pe stadionul „Arcul de Triumf”. Alin Petrache (FRR): „Nu respectă actele normative!” (VIDEO)

Eduard Novak, ministrul UDMR de la Sport, sare dintr-un scandal în altul. Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby a anunțat proteste de mare amploare. Oficialul FRR susține că echipa națională de rugby va fi izgonită de pe stadionul legendar, localizat aproape de Arcul de Triumf.

„MTS ar trebui să ne deposedeze de un bun pe care-l avem din 1913, donat de către principele Carol și primarul Bucureștilor la acea vreme. După 109 ani de zile ne trezim scoși afară din casa noastră. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă, strigător la cer! 

Nu putem trata cu atât de mult dezinteres singurul sport care merge la o Cupă Mondială. Doi ani de zile ne-am chinuit pentru această calificare, ne-am antrenat prin mall-uri, am jucat pe terenuri care nu au avut calitatea de care am avut nevoie, chiar am luat și amendă că nu am putut juca pe stadionul nostru, ‘Arcul de Triumf’, iar acum ne aflăm în imposiblitatea de a putea pregăti o Cupă Mondială așa cum trebuie. Putem doar să jucăm prin parcuri, locuri inadecvate. Arcul de Triumf este inima rugby-ului românesc. Este un dezastru ceea ce se poate întâmpla”, a declarat disperat Alin Petrache, pentru România TV.

 

Federația Română de Rugby, „la cuțite” cu ministrul Eduard Novak: „Nu respectă actele normative!”

 

Oficialul de la Federație subliniază faptul că autoritățile nu s-au ținut de cuvânt, după ce arena de rugby a fost refăcută.

„De ce această bază (n.r. – sportivă) trebuie să devină neapărat un complex național? De ce? Federația de Rugby nu-și dorește decât folosința gratuită, așa cum am avut-o. În momentul în care am dat stadionul către CNI, prin Ordin de Ministru, în clipa în care construcția se va termina, trebua să revină în patrimoniul Federației.

Nu ne dorim administrare, ci folosință gratuită, pe care am avut-o. Sunt acte normative pe care ministrul nu le respectă. Nu putem fi dați afară din casa noastră, fără o motivație clară! Nu e normal ceea ce se întâmplă!”, a mai transmis oficialul de la FRR, pentru România TV.