Mama lui Robert Glință a răbufnit la adresa ministrului UDMR, Eduard Novak: „Obscur, total nepregătit. Nu mă reprezintă!” (GALERIE FOTO)

Ceremonia organizată de MTS, în cadrul căreia David Popovici (17 ani) și Robert Glință (25 de ani) au fost felicitați de ministrul Eduard Novak, s-a transformat într-un eveniment nefericit pentru familia finalistului de la proba de spate.

30 iun. 2022, 10:23

Robert Glință, finalist la Mondialul de Natație, din Budapesta, a fost pur și simplu ignorat de către ministrul Eduard Novak. În schimb, în spiritul politicianist autohton, ministrul de la Sport l-a ridicat în slăvi doar pe campionul Popovici și pe părinții acestuia, în urma succeselor bifate.

În timpul ceremoniei, Robert Glință a rămas într-un con de umbră, cu un buchet de flori în brațe.

Atitudinea ministrului a determinat-o pe mama lui Robert Glință, Irina Angelica, să răbufnească în social media.

„La atât de multe materii au picat examenul oficialii MTS în episodul acestei primiri la aeroport încât pur și simplu mă dezic de ei! Nu mă reprezintă! Ei nu sunt România și poporul român!

Dumnealui, acest ministru obscur și total nepregătit (profesional, uman, diplomatic și mediatic), nu merită decât ocolit – cum ocolești chestia aia care stă în drum și te-ar putea accidenta sau murdări.

Nici energia, nici timpul și nici vorbele mele nu merită irosite pentru a-i comenta prestația neroadă etalată cu acest prilej”, a transmis Irina Angelica, pe Facebook.

 

Rezultate excepționale pentru David Popovici și Robert Glință, la Mondialul de Natație

 

La Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, Ungaria, Robert Glință a ocupat locul 5 în proba de 50 de metri spate și pe locul 8 la 100 de metri spate.

David Popovici a cucerit medalia de aur la probele de 100 și 200 de metri liber.

Cei doi sportivi au revenit în România, 26 iunie. În cadrul ceremoniei, Popovici a primit de la ministru un cec în valoare de 200.000 de euro și multe felicitări, inclusiv pentru părinții săi.