Obiceiuri nesănătoase care dăunează inimii tale

Cu toţii ne dorim o inimă sănătoasă, însă nu toţi facem şi ceea ce trebuie pentru asta. Dovadă stau statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit cărora peste 17 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza bolilor cardiovasculare. Alarmant este că în 2030 se va ajunge la un număr de peste 23 de milioane de decese.

RomaniaTV.net
20 feb. 2013, 21:44
Obiceiuri nesănătoase care dăunează inimii tale

E adevărat, carnea roşie este bună, însă trebuie consumată ocazional, nu regulat. Carnea roşie este bogată în grăsimi saturate, iar studiile demonstrează ca alimentele procesate (bacon, hot dog etc.) sporesc riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare, dar şi al cancerului colorectal. Ideal ar fi ca doar 10% din dieta ta zilnică să fie de origine animală.

Fumezi sau trăieşti lângă un fumător

Probabil că ai auzit de nenumărate ori indemnul: Nu fuma! Nu strică însă să-l citeşti şi aici. „Fumatul are efecte devastatoare asupra inimii tale”, îţi aminteşte orice doctor. Ţigările favorizează producerea cheagurilor de sânge, ceea ce înseamnă că sângele nu mai ajunge la inimă şi contribuie şi la blocarea arterelor. Şi chiar dacă tu nu eşti fumător, dar în familie există cineva căruia îi plac ţigările, atunci eşti la fel de expus. De altfel, nu mai puţin de 46.000 de fumători pasivi mor anual din cauza problemelor de inimă.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.