EXCLUSIV | Eugen Teodorovici, gata să participe la alegerile prezidențiale din 2024, cu sprijinul AUR. Cristian Terheș mai vrea un mandat la Bruxelles: „Trebuie să se discute public despre ce fel de președinte are nevoie România!”

Eugen Teodorovici și Cristian Terheș au reacționat marți seara, la România TV, după ce George Simion a anunțat draftul AUR de propuneri pentru alegerile prezidențiale din 2024.

30 aug. 2022, 21:41
EXCLUSIV | Eugen Teodorovici, gata să participe la alegerile prezidențiale din 2024, cu sprijinul AUR. Cristian Terheș mai vrea un mandat la Bruxelles: „Trebuie să se discute public despre ce fel de președinte are nevoie România!”

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe, este gata să intre în cursa electorală, dar înainte, în competiția internă care se va desfășura în cadrul partidului AUR.

„Mă onorează să figurez pe o astfel de listă. Eu am declarat de mult timp, de câțiva ani de zile, un astfel de pas, normal pentru un om politic care vrea să fie cât mai sus, ca să facă bine, cât mai mult. 

E un lucru bun că domnul Simion a provocat celelalte partide, de a deschide o astfel de competiție, fără să fie într-un for de decizie din partid, un CEX. Cel care va candida va trebui să aibă câteva criterii pe care va trebui să le bifeze, pentru a fi un președinte pentru români. Candidatul va face campanie un an de zile. 

Eu am fost și-n comunitățile rurale, în atâtea campanii, empatizez cu oamenii, n-am niciun fel de problemă să mă întâlnesc cu ei”, a declarat Eugen Teodorovici.

„Lumea trebuie să păstreze valorile pe care le are, tradițiile, dar nu trebuie nici să se rupă nici de lumea modernă care este în jurul nostru. Vrem, nu vrem, lumea se schimbă. Un liant dintre cele două zone trebuie să existe. E foarte important!”, a mai punctat politicianul.

 

Cristian Terheș încă nu e pregătit pentru a deveni președinte al României

 

Cristian Terheș, europarlamentarul care a demascat abuzurile și contractele dubioase încheiate de Ursula von der Leyen în numele României, pentru achiziția de seruri COVID, a lăsat de înțeles că mai vrea un mandat la Bruxelles.

„Eu fac ceea ce am promis din prima zi când am început campania pentru europarlamentare, că voi apăra interesele României și mă voi lupta pentru drepturile tuturor românilor și cred că am demonstrat asta.

Nu am discutat cu George Simion despre o eventuală candidatură la prezidențiale, nici nu știu dacă celelalte persoane au discutat cu el. 

(…) Trebuie să se discute public despre ce fel de președinte are nevoie România în momentul de față, pentru că avem exemplu de 10 ani de Băsescu, care a subjugat instituțiile statului și le-a direcționat împotriva românilor și în curând 10 ani cu Iohannis, în care tot ceea ce înseamnă suveranitatea României o vedem știrbită (…)”, a declarat Terheș, pentru România TV.

 

Lista prezidențiabililor propuși de Partidul AUR

 

Cristian Terheș

Eugen Orlando Teodorovici

Ioan Aurel Pop

Cristian Diaconescu

Mircea Diaconu

Gheorghe Piperea

Silviu Zetea

George Simion, liderul AUR, a anunțat la România TV cum se va desfășura procedura prin care va fi ales viitorul prezidențiabil conservator.