Cuptorul cu microunde, dușmanul din viața noastră? Cât de periculos este pentru sănătate

Cuptorul cu microunde este nelipsit din viața tuturor gospodinelor și asta că este foarte util. Există multe teorii conform cărora acesta este foarte nociv pentru sănătatea noastră.

12 nov. 2022, 09:59
Cuptorul cu microunde, dușmanul din viața noastră? Cât de periculos este pentru sănătate

Cuptorul cu microunde este nelipsit din viața tuturor gospodinelor și asta că este foarte util. De-a lungul timpului au apărut o mulțime de teorii conform cărora acesta nu este deloc benefic pentru sănătatea noastră.

Cât de nociv este pentru sănătate

Cum suntem în criză de timp și nu tot timpul ne este la îndemână să gătim, atunci când suntem presați de timp preferăm să încălzim mâncarea la cuptorul cu microunde. Numeroase teroii afirmă că microundele ar distruge antioxidanții și enzimele din alimente.

Un stiu efectuat în 2003, în  care s-au făcut numeroase experimenre  pe brocoli, au arătat că microundele îi distrug antixidanții, în timp ce fierberea la abur este singura metodă care nu afectează leguma.

De asemenea, un alt studiu realizat în 2009, în care au fost luate în calcul 20 de legume, a demonstrat ceea ce am menționat mai sus. Chiar și așa rămâne întrebarea la care mulți vrem să aflăm răspunsul, și anume dacă cuptorul cu microunde afectează sau nu sănătatea. Ei bine, în anii 80, cuptorul cu microunde a primit aprobarea FDA în privința emisiilor de radiați, iar Guvernul American susține cu tărie că acesta nu ne afectează sănătatea.

Ce poți găti la cuptorul cu microunde

Unul dintre mâncărurile pe care le putem găti la cuptorul cu microunde sunt cartofii fierți. De asemenea putem prăji nunca de cocos foarte simplu. Punem nuca de cocos în cuptor, iar mai apoi așteptăm ca aceasta să se facă aurie. Putem să înclzim chiar și siropul fie că vorbim de cel de fructe sau de arțar. Va da o savoare aparte prăjiturilor. Dacă sunteți în criză de timp, puteți chiar să topiți ciocolata în cazul încare aveți nevoie pentru o înghețată sau pentru o prăjitură delicioasă. Puțini știu că și baconul poate fi gătit la cutptorul cu microunde și nu este deloc greu. Întâi de toate trebuie să îl puneți între două prosoape umede, iar mai apoi îl lăsați șla cuptor pentru patru sau cinci minute.

Citește și: FOTO Vera Wang are 73 de ani şi arată ca o puştoaică. Dieta neobişnuită a designerului: „Beau vodca cu un Big Mac”

Citește și: Copiii unui român din Italia bolnav de cancer au făcut un gest emoționant pentru tatăl lor