Când vor primi românii ajutoarele pentru plata facturilor. Anunţ oficial făcut de premierul Nicolae Ciucă

Premierul României a oferit noi detalii despre ajutorul pe care îl vor primi românii vulnerabili pentru plata facturilor la energie. Nicolae Ciucă a precizat că banii vin din fonduri europene.

18 nov. 2022, 14:43
Când vor primi românii ajutoarele pentru plata facturilor. Anunţ oficial făcut de premierul Nicolae Ciucă

Când vor primi românii ajutoarele pentru plata facturilor. Nicolae Ciucă a anunţat că românii vor primi bani de la stat cu care își vor achita facturile la energie abia în ianuarie sau în februarie! „Sunt măsuri care au fost anunţate de ministrul Marcel Boloş, iar banii sunt din acei 10% din fondul de coeziune, decizie luată la nivelul UE, pentru a se asigura protecţia cetăţenilor vulnerabili, combaterea sărăciei energetice şi asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Anunț despre creșterea pensiilor și ajutoare sociale, de la Guvern. Nicolae Ciucă: „Trebuie să ne asigurăm de acest lucru”

În schimb, banii pentru iarna 2023-2024 vor fi daţi înainte de venirea sezonului rece. „Discutăm de aproximativ 800-900 milioane de euro. Sunt bani care vin din fondurile europene, care vor viza asigurarea sprijinului pentru plata energiei, a lemnelor de foc, pe lunile noiembrie-martie. Discutăm despre două perioade, noiembrie 2022 – martie 2023, și noiembrie 2023 – martie 2024. Acestea vor fi asigurate în sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, pentru această iarnă, iar pentru iarna următoare în luna septembrie”, a anunțat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, veste importantă pentru românii vulnerabili: „Cei 50 de euro o dată la două luni se vor acorda şi anul viitor”

Românii cu venituri mici vor primi ajutorul de 50 de euro de la Guvern pentru alimente mai devreme, astfel încât beneficiarii să își poată cumpăra produse pentru sărbătorile de iarnă. Astfel, cardurile sociale vor fi alimentate până pe 20 decembrie cu ultima tranșă din acest an, de 250 de lei.