Ce șanse are Jador să își recupereze banii, după ce hoții i-au clonat cardul și au făcut cumpărături cu el

Jador a fost jefuit de toții banii pe care i-a câștigat într-un an de zile, după ce hoții i-au clonat cardul și au cheltuit o sumă uriașă. Avocatul Adrian Cuculis a dezvăluit care sunt șansele ca artistul să își recupreze banii, dar și câți ani riscă să stea după gratii persoanele care i-au golit cardul cântărețului.

14 ian. 2023, 09:49
Ce șanse are Jador să își recupereze banii, după ce hoții i-au clonat cardul și au făcut cumpărături cu el

Jador, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți artiști de muzică de petrecere de la noi din țară, a dezvăluit, într-un video postat pe Tik Tok, că a fost victima hoților, asta după ce i-a fost clonat cardul și a rămas fără toți banii acumulați într-un an de zile.

Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu avocatul Adrian Cuculis pentru a afla ce șanse are artistul să își recupereze banii.

Citiți și: Jador s-a îmbolnăvit. Ce mesaj le-a transmis manelistul fanilor: „Îmi este rău de nu mai pot”

Ce șanse are Jador să își recupereze banii furați

Deși poate părea greu de crezut, Jador are șanse să recupereze banii furați, asta după ce cântărețul va depune o plângere penală împotriva făptașilor, după care va fi demarată o anchetă.

„Banca este obligată să pună la dispoziție sumele de bani respective dacă există niște plăți neautorizate și ulterior să facă investigațiile necesare și să transmită mai apoi autorităților tot ceea ce înseamnă datele pe care le-au procurat, în așa fel încât să fie făptașii trași la răspundere.

Asta dacă mai au pe cine să mai tragă la răspundere. Atunci, totul trebuie să înceapă printr-o plângere penală, căci banca spune foarte clar că nu despăgubește dacă nu se face această plângere penală, dar au existat și surprize când băncile nu au vrut să dispună plata acelor sume, susținând că este de vină proprietarul cardului”, a explicat Adrian Cuculis, pentru WOWbiz.ro.

Dacă banca se respectă, atunci va face toate aceste lucruri. Din păcate, există și vești mai puțin bune, căci de-a lungul timpului au fost destule situații în care oamenii nu și-au mai putut recupera banii, băncile dând vina pe ei.

„O bancă care se respectă sigur că nu o să facă lucrul acesta, dar una care nu se respectă poate adopta și astfel de metode. Atunci, va trebui să depui o plângere penală pentru acces ilegal la sisteme informatice, clonarea cardului și grup infracțional organizat, iar infracțiunile sunt cercetate de către DIICOT”, a mai adăugat Adrian Cuculis.

Avocatul Adrian Cuculis spune ce riscă hoții care i-au furat banii lui Jador

Persoanele care i-au golit cardul artistului riscă ani grei de închisoare. De cele mai multe ori, asta dacă sunt prinși, pedepsele depășesc 10 ani în spatele gratiilor. Însă, problema este că oamenii din vârful infracțiunilor folosesc tot felul de săgeți, tocmai pentru a li se pierde foarte ușor urma.

„Vorbim de mulți ani de închisoare. Pe accesare ilegală de sisteme, pe clonarea cardului și toate infracțiunile acestea, pedeapsa este de peste 10 ani, iar dacă mai ești și în grup infracțional automat pedeapsa se mărește pentru că și asta este o infracțiune distinctă.

Una peste alta, de regulă oamenii aceștia nu prea sunt prinși de la prima faptă, iar dacă sunt prinși nu sunt prinși cei din vârf, ci cei din palierele inferioare care oricum de regulă sunt doar niște săgeți, iar aceștia de cele mai multe ori sunt persoane fără adăpost, tocmai ca să le fie pierdută urma celor mari”, a mai explicat avocatul Adrian Cuculis.

Jador le-a povestit fanilor săi ce s-a întâmplat. El a povestit că avea de patru ani un cont la Raiffeisen Bank România, însă a decis să schimbe banca, pentru că nu a primit nici un ajutor din partea instituției.

„Astăzi vreau să vorbesc cu voi despre ce mi s-a întâmplat. Am fost furat de o sumă destul de mare pentru mine, o sumă pe care am acumulat-o într-un an de zile.

A fost furată din contul meu. Persoana respectivă și-a făcut cumpărături, a fost în vacanțe cu cardul meu. Nu știu cum s-a întâmplat treaba asta, eu am făcut cumpărături online, și probabil cineva mi-a hăckcuit contul bancar. Eu credeam că este o bancă sigură, mai sunt și austrieci. Mi-am făcut contul la ei acum patru ani de zile.

Dacă s-ar fi întâmplat treaba asta ce s-a întâmplat acum în România, cu siguranță nu mi-aș fi făcut contul și cu siguranță o să-mi închid contul la ei. S-a întâmplat treaba asta și pentru că sunt cetățean al României și îmi iubesc țara, o să îmi închid contul acolo”, a spus Jador.

@jadorBanca și Politia nu au zis nimic……..♬ sunet original – Jador

Citiți și: Jador și-a luat mașină de peste 100.000 de euro. Cum arată bolidul de lux: „Nici nu știu să umblu la ea”