CTP nu crede că Simona Halep va scăpa basma curată din scandalul de dopaj: ”Este imposibil să scape fără o sancțiune”

CTP este pesimist în privința șanselor Simonei Halep de a scăpa de suspendare în scandalul de dopaj. Gazetarul crede că tenismena româncă nu va scăpa basma curată și că în cele din urmă, va fi sancționată timp de nouă luni.

15 ian. 2023, 18:47
CTP nu crede că Simona Halep va scăpa basma curată din scandalul de dopaj: ”Este imposibil să scape fără o sancțiune”
CTP nu crede că Simona Halep va scăpa basma curată din scandalul de dopaj

CTP nu crede că Simona Halep va scăpa basma curată din scandalul de dopaj. Gazetarul Cristian Tudor Popescu a participat la o întâlnire cu cititorii din Brașov, unde a vorbit despre marea sa pasiune, tenisul, dar și despre situația în care se află Simona Halep.

Citește și Simona Halep și-a cucerit fanii cu noul ei look după ce și-a operat nasul: „O iau de nevastă!”

CTP nu crede că Simona Halep va scăpa basma curată din scandalul de dopaj

Cristian Tudor Popescu susține că Simona Halep nu are nici cea mai mică șansă să scape de o suspendare în scandalul de dopaj, care se aproprie de verdictul final și a explicat de ce Agenția Antidoping este obligată să o sancționeze pe sportiva româncă.

„N-am telefon roșu, fir direct cu Simona să știu ce se-ntâmplă acolo. Vă pot spune doar atât: după ceea ce știu eu – și sunt informat – este imposibil ca Simona să scape fără o sancțiune. E greu să scape pentru că substanța aceea nu este o substanță obișnuită nici măcar printre substanțele de doping. E un medicament, rar, dubios, în România nici nu se găsește, în Statele Unite este administrat numai în condiții foarte speciale, pentru bolnavii de rinichi care fac dializă. Deci, șansa ca acel medicament să fi ajuns întâmplător în sângele ei, adică să spui că a luat un supliment alimentar și era contaminat, e, practic, nulă”, a declarat CTP.

Mai mult, gazetarul a menționat faptul că medicamentul Roxadustat nu este nici țelină, nici zahăr pudră, nici măcar una din substanțele care mai apar pe anumite etichete în care se precizează că este posibil ca un produs să conțină anumite urme.

CTP susține că Simona Halep are o singură șansă să continue în tenisul mondial, la nivel înalt: o suspendare de nouă luni.

„Există trei sancțiuni: nouă, doi, patru. Adică nouă luni, doi ani sau patru ani. Singura șansă, de fapt, este nouă luni, pentru că doi ani sau patru ani înseamnă sfârșitul”, a menționat Cristian Tudor Popescu.

Potrivit ANAD, roxadustat este o „substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante. Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de patrru ani. Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.

Citește și Simona Halep este în doliu. Primul său antrenor de tenis a murit la vârsta de 60 de ani