Avocatul lui Victor Pițurcă, prima reacție după ce selecționerul a fost eliberat: ”Clientul meu nu a făcut niciun act de comerț!”

Victor Pițurcă a mers marți la DNA la doar câteva ore după ce a fost eliberat din arest. Fostul selecționer al echipei de fotbal a României a fost plasat sub control judiciar, iar avocatul său a anunțat analizează această măsură.

31 ian. 2023, 16:19
Avocatul lui Victor Pițurcă, prima reacție după ce selecționerul a fost eliberat: ”Clientul meu nu a făcut niciun act de comerț!”
Avocatul lui Victor Pițurcă, prima reacție după ce selecționerul a fost eliberat

Avocatul lui Victor Pițurcă, prima reacție după ce selecționerul a fost eliberat. Victor Pițurcă a fost eliberat marți dimineață din arest după ce i-a expirat ordonanța de reținere, însă procurorii l-au plasat sub control judiciar.

Citește și Alex Pițurcă, reținut de DNA. De ce este acuzat fiul lui Victor Pițurcă

Avocatul lui Victor Pițurcă, prima reacție după ce selecționerul a fost eliberat

La scurt timp după ce a fost eliberat, fostul selecționer al echipei de fotbal a României a mers la DNA, iar după ce a stat  timp de o oră și jumătate de vorbă cu procurorii anticorupție, acesta a refuzat să stea de vorbă cu presa.

„Nu am nicio treabă cu această afacere”, a declarat Victor Pițurcă la ieșirea din arest.

Avocatul fostului selecționer a anunțat că analizează măsura controlului judiciar și că a respins acuzațiile care i se aduc clientului său.

„Exclus… nu a făcut niciun act de comerț”, a declarat avocatul în fața sediul DNA

Victor Pițurcă a fost reţinut luni, 30 ianuarie 2023, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar privind achiziţia de produse medicale în pandemie.

Este vorba despre un dosar cunoscut opiniei publice sub numele de „Măști pentru MApN” privind achiziția de măști neconforme livrate în spitalele Ministerului Apărării.

În perioada în care România era în  stare de urgență, șeful direcției medicale MApN,  generalul D.P., s-a ocupat de „operațiunea” de achiziționare a măștilor anti-COVID, scrie Gândul.

În același dosar a fost audiat și unul dintre șefii Romarm. Potrivit Gândul, după audieri a fost reținut și directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu.

Acesta l-a însărcinat pe șefului farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MApN, C.P., să găsească transport și fondurile necesare pentru achiționarea echipamentelor medicale, cu precădere măști întrucât Ministerul Apărării Naționale nu dispunea de sumele respective.

Prin urmare, șeful farmaciilor a luat legătura cu italienii Riccardo și Andrea Barsanti, ca să le intermedieze relația cu o firmă chineză. După găsirea furnizorului prin cu ajutorul italienilor, generalii și-au dat seama că nu au suficienți bani și astfel a intrat pe fir Victor Pițurcă.

Prin intermediul firmei deținute de Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, fostul selecționer ar fi plătit transportul măștilor. Firma lui Alexandru Pițurcă a virat banii către o altă companie, ALLODIUM SA (front al forțelor aeriene din Ucraina). La rândul său, ALLODIUM SA a achitat către FA Ukraine – avionul de transport fiind din flota militară ucraineană -, dar și echipamentele medicale către firma din CHINA SICHUAN LINGTONG INTELLIGENCE ENVIRONMENTAL PROTECTION INDUSTRY CO LTD.

Apoi, echipamentele militare au fost livrate de către asiatici către HELIOS, firma lui Neacșu Vasile, un apropiat al lui Pițurcă senior. De la HELIOS, echipamentele au fost trimise către MApN, mai scrie Gândul.

Victor Pițurcă nu este la prima interacțiune cu procurorii DNA, el fiind investigat în ceea ce privește rezilierea contractului dintre fostul selecționer al naționalei României și FRF, dar a fost și condamnat la un an cu suspendare în Dosarul Valiza.

Citește și EXCLUSIV Mitică Dragomir intervine în dosarul în care e acuzat Piţurcă: „Categoric scapă! Păi, ce, i-a forţat pe cei din armată să cumpere măştile?”