Ludovic Orban, prima reacție după reținerea lui Victor Pițurcă în dosarul măștilor neconforme: ”Nu am absolut nicio legătură”

Ludovic Orban a vorbit luni despre dosarul privind achizițiile de măști pentru Armată în perioada pandemiei de Covid-19 în care a fost reținut Victor Pițurcă și a menționat faptul că nu are nicio legătură în acest caz.

30 ian. 2023, 18:50
Ludovic Orban, prima reacție după reținerea lui Victor Pițurcă în dosarul măștilor neconforme: ”Nu am absolut nicio legătură”

Ludovic Orban, prima reacție după reținerea lui Victor Pițurcă în dosarul măștilor neconforme. Preşedintele Partidului Forţa Dreptei a declarat că nu a mai vorbit cu fostul selecționer încă din anul 2018 și a transmis că oricine a încălcat legea trebuie pedepsit.

Citește și Acuzațiile oficiale pe care DNA i le aduce șefului Romarm și lui Victor Pițurcă, reținuți într-un dosar ce vizează achiziții de măști în pandemie

Ludovic Orban, prima reacție după reținerea lui Victor Pițurcă în dosarul măștilor neconforme

„Nu ştiu nimic, eu nu am mai comunicat cu Victor Piţurcă de ani de zile, în perioada guvernării chiar n-am avut nicio comunicare. Dacă a distribuit măşti neconforme în spitale ale Ministerului Apărării, aici ar trebui să răspundă ministrul Apărării, cei care s-au ocupat de managementul unităţilor sanitare din zona Ministerului Apărării şi managerii unităţii spitaliceşti. Trebuie văzut exact despre ce contract este vorba”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Mai mult, fostul premier al României a susținut că oricine a profitat de pe urma pandemie şi a încălcat legea trebuie anchetat şi pedepsit.

„În ceea ce mă priveşte pe mine, eu nu am ştiinţă. Eu am spus foarte clar pe acest subiect: oricine a încălcat legea, oricine a încercat să profite de pandemie astfel încât să obţină câştiguri ilegale sau nu a distribuit măşti în conformitate cu standardele de calitate trebuie să fie anchetat şi pedepsit, dacă a încălcat legea. Nu am absolut nicio legătură cu subiectul. (…) Victor Piţurcă a participat doar la manifestarea de la lansarea candidaturii mele la Primăria Capitalei în 2008. Eu v-am spus că din 2018 nu am comunicat cu domnul Piţurcă”, a mai spus Ludovic Orban.

Fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii anticorupție din București într-un dosar care are legătură cu achiziția de măşti anti-COVID neconforme pentru Ministerul Apărării Naționale (MApN), în perioada pandemiei.

Este vorba despre un dosar cunoscut opiniei publice sub numele de „Măști pentru MApN” privind achiziția de măști neconforme livrate în spitalele Ministerului Apărării.

În perioada în care România era în  stare de urgență, șeful direcției medicale MApN,  generalul D.P., s-a ocupat de „operațiunea” de achiziționare a măștilor anti-COVID, scrie Gândul.

În același dosar a fost audiat și unul dintre șefii Romarm. Potrivit Gândul, după audieri a fost reținut și directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu.

Victor Pițurcă nu este la prima interacțiune cu procurorii DNA, el fiind investigat în ceea ce privește rezilierea contractului dintre fostul selecționer al naționalei României și FRF, dar a fost și condamnat la un an cu suspendare în Dosarul Valiza.

Citește și Alex Piţurcă, convocat la DNA! Fiul fostului selecţioner ar fi plecat din România