VIDEO: Xi Jinping, primele declarații din Rusia: „Dragul meu prieten, Vladimir Putin!”. Cei doi lideri au discutat despre Volodimir Zelenski și planul de pace

Pericol pentru SUA și Uniunea Europeană (UE). Xi Jinping și Vladimir Putin întăresc relațiile ruso-chineze. Cei doi au vorbit la Moscova despre conflictul din Ucraina și negocierile de pace cu Volodimir Zelenski.

21 mart. 2023, 15:18
VIDEO: Xi Jinping, primele declarații din Rusia: „Dragul meu prieten, Vladimir Putin!”. Cei doi lideri au discutat despre Volodimir Zelenski și planul de pace

Prima zi a vizitei lui Xi Jinping în Rusia s-a desfășurat cu discuții tete-a-tete între cei doi lideri. Cea de-a doua i-a adus pe liderii de la Moscova și Beijing în fața presei. Xi Jinping și Vladimir Putin au vorbit de față cu jurnaliștii despre planul de pace pentru conflictul din Ucraina.

Vladimir Putin și Xi Jinping au demonstrat că au o relație foarte apropiată.

„Dragă domnule președinte, dragă prietene, bun venit în Rusia, la Moscova!

(…) Am studiat cu atenție propunerile voastre despre liniștirea crizei din Ucraina. Bineînțeles, vom avea posibilitatea de a discuta despre aceste probleme.

Știm că te ghidezi după principiile dreptății și respecți bazele dreptului internațional, a securității pentru fiecare stat. Știi bine, de asemenea, că noi suntem mereu deschiși pentru a negocia”, a declarat Putin, potrivit Reuters.

 

Xi Jinping, mândru de parteneriatul și prietenia cu Vladimir Putin

 

La rândul său, Xi Jinping l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru ceea ce președintele chinez numește succese.

„Îți mulțumesc pentru leadershipul solid, Rusia a atins succese impresionante în creșterea prosperității și a bunăstării țării. 

(…) Dragă președinte Putin, mereu îți spun și te consider un drag prieten. Am fost mereu încântat să primesc invitația de a efectua o nouă vizită aici, după realegerea mea ca șef al Partidului Comunist din China. Am ales Rusia ca prima țară străină pe care să o vizitez”, a transmis Xi Jinping, potrivit sursei citate.

https://youtube.com/shorts/tn-ighdJ5ZQ?feature=share

În prima zi a întâlnirii, discuțiile tete-a-tete au durat nu mai puțin de cinci ore. Vizita chinezului în Rusia se încheie miercuri, 22 martie.

Întâlnirea dintre Xi Jinping și Vladimir Putin are loc la scurt timp după ce președintele rus s-a plimbat nestingherit prin teritoriile din care a îndepărtat armata ucraineană și mercenarii lui Volodimir Zelenski.