Mai ceva ca în comunism! ”Respectul pentru autoritate și ierarhie”, noua condiție obligatorie pentru obținerea unui loc de muncă la stat

Deși au trecut mai bine de 30 de ani de la căderea comunismului, în unele instituții ale statului încă se mai practică unele obiceiuri rămase din vechiul regim. ”Respectul pentru autoritate și ierarhie” este acum, una dintre condițiile obligatorii pe care trebuie să o îndeplinească cei care vor să obțină un loc de muncă la stat.
Alina Costache
01 iun. 2023, 11:10
Mai ceva ca în comunism! ”Respectul pentru autoritate și ierarhie”, noua condiție obligatorie pentru obținerea unui loc de muncă la stat

”Respectul pentru autoritate și ierarhie”, noua condiție obligatorie pentru obținerea unui loc de muncă la stat. De exemplu, această condiție care le dă fiori celor care vor să se angajeze la stat a fost impusă la două concursuri de recrutare pentru ocuparea unui post de asistent medical generalist și a două posturi de îngrijitor, la Serviciul Asistență Managerială, Compartimentul Secretariat, Relații Publice, Registratură, Arhivă, Administrativ, pe aeroportul din Brașov.

Citește și Angajări 2023. Jobul plătit cu 1.900 de euro net pe lună, plus bonusuri de performanţă şi zile libere suplimentare. Te angajează pe loc!

”Respectul pentru autoritate și ierarhie”, noua condiție obligatorie pentru obținerea unui loc de muncă la stat

În anunțul postat de Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”,  respectul pentru autoritate și ierarhie este una dintre condițiile obligatorii pentru angajare fără de care, candidați își pot lua gândul de la posturile respective.

Cei care sunt interesați pentru obținerea unui post în aceste instituții pentru care ”respectul pentru autoritate și ierarhie” este la loc de cinste pot găsi anunţurile de concursuri, bibliografiile, atribuţiile posturilor şi toate informaţiile de interes pentru potenţialii participanţi privind condiţiile specifice şi cele generale pentru ocuparea posturilor, documentele necesare, calendarul şi modalitatea de desfăşurare a probelor de concurs pe site-ul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav şi pe cel al Consiliului Judeţean Braşov.

Potrivit normelor privind organizarea concursului, sunt declarați admiși la proba scrisă, respectiv, la interviu, candidații care au obținut minimum 50 de puncte din cele 100. Apoi, punctajul final se calculează ca medie aritmetică a punctajelor obținute la proba scrisă și interviu.

Reprezentanții Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” au subliniat că stabilirea candidaților care urmează să ocupe posturile vacante scoase la concurs se va face în ordine crescătoare a notei obținute.

Mai mult, printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să obțină un post la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav:

  • seriozitate/responsabilitate;
  • loialitate, hotărâre, adaptabilitate, autocontrol;
  • să aibă calități psihice necesare (spirit de observație, capacitate de comunicare etc.);
  • să aibă „respect pentru autoritate și ierarhie”.

Peste 3.000 de noi locuri de muncă vor fi create pentru românii vulnerabili

Cel puțin 3.000 de noi locuri de muncă vor fi create pentru persoanele vulnerabile, a anunţat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

”Punem pe masă 214 milioane de euro pentru ca 1.400 de idei să se transforme în întreprinderi”, a spus Boloș. 

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat, în consultare publică, ghidurile solicitantului pentru apelurile de proiecte destinate economiei sociale finanțate prin Programul Educației și Ocupare și prin Programul Incluziune și Demnitate Socială, cu un buget total de peste 214 milioane euro. ”Antreprenorul social este cel care abordează probleme vitale cum sunt accesul la educație, sănătate și locuri de muncă, pe care le tratează prin soluții inovatoare. Problema este că, pentru că scopul principal nu este profitul, întâmpină dificultăți în obținerea finanțării necesare pentru a-și implementa ideile și proiectele. Aici intervine Guvernul. Pentru că punem pe masa 𝟐𝟏𝟒 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚 𝟏.𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐢𝐝𝐞𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐬𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐞 𝐢̂𝐧 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐩𝐫𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐢. Ca efect colateral, cel puțin 3.000 de noi locuri de muncă pentru persoanele vulnerabile vor fi create. Alocările sunt atât pentru rural, cât și pentru urban, deci nu este vreo piedică în acest sens”, a scris ministrul Marcel Boloș, pe Facebook.

„Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul urban” urmărește îmbunătățirea accesului la piața muncii și măsuri de activare pentru toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în special pentru tineri, pentru șomerii de lungă durată și grupurile defavorizate de pe piața muncii și pentru persoanele inactive, prin sprijinirea a 720 întreprinderi sociale și crearea unui număr de 3064 noi locuri de muncă.

Scopul prezentului apel de proiecte vizează sporirea investițiilor în dezvoltarea antreprenoriatului social, în special în domenii cu valoare adăugată ridicată și are în vedere:

  • dezvoltarea de scheme de sprijin și garanții pentru persoanele din mediul urban care doresc să devină antreprenori în domeniul economiei sociale;
  • stimularea economiei sociale și antreprenoriatului social care să asigure locuri de muncă pentru persoane vulnerabile și nu numai.

Bugetul total alocat apelului de proiecte este de 104,91 milioane de euro, ce vor putea fi accesați de către entități ale economiei sociale, rețele, uniuni, federații din sectorul economiei sociale; dar și de către furnizori de formare profesională autorizaţi publici şi privaţi, furnizori de servicii de ocupare acreditați publici și privați, furnizori de servicii sociale, organizaţii sindicale şi organizații patronale, asociaţii profesionale, camere de comerț și industrie, ONG-uri.

Proiectele vor fi finanțate prin Programul Educație și Ocupare, iar activitățile eligibile obligatorii în cadrul acestui apel vor avea drept scop asigurarea sprijinului necesar pentru înfiinţarea de întreprinderi sociale în mediul urban, inclusiv monitorizarea implementării planurilor de afaceri și asigurarea sustenabilității planurilor de afaceri.

Valoarea totală maximă eligibilă a unui proiect este de 3 milioane euro, iar în cazul Investițiilor Teritoriale Integrate (ITI), valoarea totală maximă eligibilă a unui proiect este de 1,42 milioane de euro.

Citește și Angajări 2023. Răsturnare de situaţie, se caută masiv această categorie. Salarii mari şi bonusuri atractive

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
S-a renunțat la bancomat. Decizie pentru cei care au cont și card la bancă. Cum veți putea retrage cash
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Banii primiți pentru înmormântare. Suma acordată în acest an
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Datorie la ANAF dacă ai acești bani în bancă. Se trimite declarație și suma de plată până la 26 mai
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici