Dieta cu oțet din cidru de mere te ajută să dai jos câteva kilograme bune și să te simți mult mai bine. Medicii recomandă ca băutura să fie consumată regulat, în cantități mici și atunci va ajuta la pierderea în greutate, dar și la îmbunătățirea digestiei.
Unele studii sugerează că ar putea ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, la reducerea apetitului și la îmbunătățirea metabolismului, Dr. Eric Berg a explicat recent care sunt beneficiile consumului de oțet de cidru de mere.
Dacă beți timp de două săptămâni, veți observa că „este excelent pentru digestie, balonare, indigestie, reflux acid și chiar arsuri la stomac”.
„Oțetul din cidru de mere este foarte important în controlul zahărului din sânge, deoarece crește sensibilitatea la insulină, permițând insulinei să funcționeze și să regleze mai bine . Acidul acetic poate reduce, de fapt, riscul de a face pietre la rinichi și vă poate da energie, deoarece organismul ar putea folosi acidul acetic ca unul dintre combustibilii săi”, spune dr. Berg despre dieta cu oțet din cidru de mere, potrivit Shefinds.
Pentru a nu întâmpina probleme, cel mai bine este să începeți cu 1-2 lingurițe diluate într-un pahar mare de apă sau miere de albine. Evitați să-l beți direct, deoarece aciditatea sa ridicată poate eroda smalțul dinților și vă poate irita gâtul sau stomacul.
Citește și: Prune murate în oțet, rețeta neobișnuită pe care e musai să o încerci. Pot fi condimentate cu scorțișoară
Salata este, sau cel puțin ar trebui să fie, consumată la orice masă, spun specialiștii în alimentație, pentru că este bogată în fibre, iar acestea ajută la o digestie mai bună. În ceea ce privește dressing-ul, mulți nu știu exact ordinea ingredientelor. Ei bine, bucătarii au dezvăluit secretul.
Unii susțin că aceste ingrediente trebuie puse în ordine alfabetică (oțet, sare și ulei). Uleiul trebuie pus ultimul, deoarece formează o peliculă ce împiedică aderarea sării și a oțetului la legume. Însă, alții spun că este indicat exact invers, mai întâi ar trebui pus uleiul și apoi sarea și oțetul.
Bucătarul spaniol Karlos Arguiñano recomandă să începi cu sarea, apoi să adaugi oțetul și să termini cu uleiul. În realitate, dacă vei încerca ambele variante, diferența nu va fi semnificativă. Acesta precizează că varianta perfectă ar fi să amesteci în prealabil uleiul, oțetul și sarea într-o vinegretă și să o torni peste legume. Astfel, sarea se va dizolva mai bine, soluția va fi ușor emulsionată, făcând preparatul mai gustos.