Fructul are beneficii uimitoare pentru organism, însă conține și sorbitol, un tip de zahăr care poate fi greu de digerat de către persoanele cu sindromul colonului iritabil. Ulterior, acest lucru poate duce la balonare, diaree și disconfort abdominal. Totodată, mărul mai conține și fructoză, care poate fi dificil de absorbit și de asemenea poate duce la iritații intestinale.
Specialiștii recomandă fructe care sunt mai ușor de digerat. Printre acestea se numără bananele, afinele, căpșunile, dar și kiwi. Spre deosebire de mere, ele nu cauzează acel disconfort la nivel abdominal.
Amintim că sindromul colonului iritabil (SCI) este o afecțiune digestivă cronică ce afectează un număr considerabil de persoane la nivel global. Simptomele acestei afecțiuni sunt balonare, crampe și chiar și dureri abdominale.
Totodată, la unele persoane, sindromul colonului iritabil se manifestă chiar și prin constipație ori diaree. Iar din păcate nu există un remediu permanent pentru SCI. Astfel, singurul lucru pe care persoanele afectate îl pot face este să fie atente la alimentație.
Citește și: 6 fructe cu creștere rapidă de care te poți bucura până la sfârșitul verii, dacă le plantezi în luna mai
Pentru cei care încă nu știu, există o formulată naturală și foarte eficientă pentru stropirea pomilor fructiferi. În plus, este și ieftină, astfel că trebuie luată în calcul de către cei care vor să-și protejeze pomii din livadă sau grădină.
Este vorba despre un amestec care se prepară foarte ușor. Mai exact, tot ce trebuie făcut este să amesteci sulfat de cupru și var stins. Rezultă așa-numita zeamă bordeleză, foarte eficientă pentru protejarea pomilor fructiferi. Practic, datorită acestui amestesc, pe frunze și fructe se va crea o peliculă protectoare, utilă contra bolilor fungice cum ar fi monilioza și făinarea.
Această formulă este destul de veche și, prin urmare, destul de cunoscută în familiile care cresc, de generații, pomi fructiferi.
Potrivit cunoscătorilor, este ideal ca amestecul să fie aplicat seara sau dimineața cât mai devreme. Motivul? Dacă alegi să stropești pomii la prânz, soluția se poate evapora, iar pomii riscă să sufere arsuri solare.