Ciutacu reamintește că Marcel Ciolacu a fost al patrulea premier al României de la începutul pandemiei, după Ludovic Orban, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă, toți aparținând PNL, și că majorarea deficitului bugetar a fost, în mare parte, determinată de guvernările liberale anterioare. El afirmă că Ciolacu a preluat guvernarea cu un deficit de 7,2% din PIB, rezultat al deciziilor luate de liberali, și l-a dus la 9%, în condițiile în care fondurile disponibile au fost folosite, susține jurnalistul, în interesul cetățenilor.
„Atenție, urmează o postare de înjurat. Pentru că m-am săturat de proști și de curve ipocrite. Plus de pesediștii care, majoritatea lor, tac laș…
Hitul momentului e greaua moștenire Ciolacu. Care – nu-i așa? – a cheltuit 65 de miliarde din fondul la dispoziția prim-ministrului și a dus deficitul la 9% din PIB. Ceea ce e adevărat, dar cu niște mici amendamente.
– De la pandemie încoace, Ciolacu a fost al patrulea premier. Primii trei au fost, în ordine, Orban, Cîțu și Ciucă, toți de la PNL. Cei trei au cheltuit cu nemiluita și s-au împrumutat în draci pe spatele nostru, iar Orban și Cîțu au avut chiar privilegiul de a nu avea limită de deficit.
– Ciolacu a preluat guvernarea cu un deficit de 7,2% din PIB. Și l-a dus la 9%. Când a venit Orban după Dăncilă, deficitul era 2,3%. Restul, până la 7,2%, a fost pe mâna liberalilor, conform sloganului prin noi înșine. Deci a cui e moștenirea?
– Ciolacu a cheltuit banii din fondul de rezerva la dispoziția prim-ministrului în România și pentru români, pensionari, salariați, beneficiari de autostrăzi etc. Nu a luat, spre exemplu, după știința mea, armament casat de alții sau vaccinuri de distrus din banii ăia. Există vreo dovadă că a furat din ei, că a făcut achiziții private costisitoare, că și-a deschis conturi afară? Dacă răspunsul e da, umflați-l!
– Până atunci, însă, vestea pe care v-o dau e că și dacă nu mărea Ciolacu pensii/salarii și nu făcea drumuri/poduri din ei tot se cheltuiau și tot în țară. Pentru că nici un guvern nu reportează bani din buget de pe un exercițiu financiar pe altul. Nu-l ajută legea.
– Putem discuta – și e chiar indicat să o facem – despre oportunitatea cheltuirii banilor (subiect politic) și/sau rezultatele obținute după ce s-au închis plățile (subiect economic).
– Ciolacu a băgat bani pe piață ca PSD să câștige alegerile, iar el să ajungă prin vot președintele României. Perfect adevărat, asta fac toți premierii-președinți de partid din lume. Nu i-a ieșit și a plecat. La fel ca omologii lui de afară.
P.S. Dacă aveți argumente contrare, le aștept în comentarii. Dar, vă rog, scutiți-mă de diplome de bacalaureat și avioane Nordis. Nu despre astea e vorba în textul de mai sus…”, scrie Victor Ciutacu, pe pagina sa de Facebook.