A apărut înghețata cu gust de bere, vin şi palincă. Ce trebuie să ştie şoferii

O firmă din Braşv care produce înghețată s-a prezentat la Expoziția GastroPan de la Brașov, care a avut loc în week-end-ul 17-19 martie, cu o serie nouă de sortimente, bazate pe băuturi alcoolice.

21 mart. 2023, 10:37
A apărut înghețata cu gust de bere, vin şi palincă. Ce trebuie să ştie şoferii
A apărut înghețata cu gust de bere, vin şi palincă. Ce trebuie să ştie şoferii

A apărut înghețata cu gust de bere, vin şi palincă. Gelateria brașoveană a fost prezentă la cea de-a 14-a ediție a expoziției internaționale GastroPan, cel mai mare eveniment dedicat specialiștilor din industria panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolateriei, morăritului și gastronomie din România, organizat la Brașov.

Citeşte şi: Cum arată cina perfectă. La ce oră ar fi indicat să luăm ultima masă și ce ar trebui să cuprindă. Mihaela Bilic: „Evitați prăjelile, tocăturile și alimentele care fermentează”

„Mi-a spus  un domn că el renunță la o bere pentru înghețată. L-am întrebat de ce trebuie să renunțe, când are gustul berii favorite sub formă de înghețată. În anii precedenți am făcut din pălincă de prune, am făcut din Tokay, un vin din Ungaria foarte dulce. Dacă vă place un vin anume, de ce să nu puteți să-l gustați în formă de înghețată?”, a spus Sandor Baloga, directorul de producție al firmei brașovene care vrea să îmbine gustul băuturilor plăcute de români dintotdeauna cu aromele moderne, citat de Adevărul.

Citeşte şi: Dieta cu mămăligă, metoda ingenioasă de slăbit care te ajută să scapi de 1 kg pe zi. Cum trebuie ţinută pentru rezultate optime

Pentru că este vorba de o cantitate foarte mică de alcool, după ce mâncăm o asemenea înghețată putem urca liniștiți la volan. Firma face două tipuri de înghețată: unul bazat pe apă, din care se prepară o înghețată mai lejeră, și un alt tip mai cremos, care se completează foarte bine cu gusturile de fructe și nu numai.

„Între noutățile anului 2023 găsim kefir cu semințe de dovleac. Pentru doamne avem o înghețată cu biluțe de miere și cereale. Avem o linie în care baza este fără zahăr și se pot face multe gusturi, pentru că lumea înghețatei este una foarte, foarte interesantă”, a mai spus Sandor Baloga.