A ars de viu în propria casă, după ce a adormit cu ţigara aprinsă

Un bărbat din localitatea suceveană Siminicea a murit într-un incendiu, joi, după ce a adormit cu ţigara aprinsă, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 09:06
A ars de viu în propria casă, după ce a adormit cu ţigara aprinsă

Militarii Detaşamentului de pompieri Suceava şi lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Siminicea au intervenit, cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Siminicea. La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau violent la o casă bătrânească, existând pericolul de propagare la o altă locuinţă şi la o anexă, aflate în curtea aceleiaşi gospodării, informează Agerpres.

În momentul în care proprietarul a anunţat izbucnirea incendiului la numărul unic de urgenţă 112, a menţionat că, în casa care ardea, s-ar putea afla o persoană. Ulterior, pompierii militari au găsit în interior trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 53 de ani.

Au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi şi bunurile din interiorul unei camere. S-au degradat finisajele din interior, izolaţia exterioară a casei învecinate pe o suprafaţă de 25 de metri pătraţi şi elementele de tâmplărie de la ambele locuinţe.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de o ţigară. Se pare că victima ar fi adormit cu ţigara aprinsă.

Pompierii militari au salvat cea de-a doua locuinţă şi anexa gospodărească