A doua demisie din Guvern după instalarea lui Nicolae Ciucă în funcţia de premier interimar

Al doilea om din conducerea Secretariatului General al Guvernului demisionează după plecarea lui Ludovic Orban şi instalarea lui Nicolae Ciucă în funcţia de premier interimar.

08 dec. 2020, 17:12
A doua demisie din Guvern după instalarea lui Nicolae Ciucă în funcţia de premier interimar

A doua demisie din Guvern după instalarea premierului interimar Nicolae Ciucă. După ce marţi dimineaţă, Antonel Tănase a anunţat că şi-a dat demisia din funcţia de secretar general al Guvernului, iată că şi Secretarul General adjunct al Guvernului, Costel Barbu, şi-a depus demisia, conform unor surse politice.

Antonel Tănase a demisionat din funcţia de secretarul general al Guvernului după ce ministrul Apărării Ionel Nicolae Ciucă a preluat mandatul de prim-ministru interimar, în urma desemnării domniei sale de către Președintele României, Klaus Iohannis.

Chiar dacă nu va mai face parte din Guvern, Antonel Tănase are mari şanse să ocupe un fotoliu de deputat din partea PNL București, după ce a ocupat un loc eligibil la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Reamintim că Ludovic Orban și-a anunțat, luni seara, demisia din funcția de premier, însă a precizat că și-a făcut datoria și că pleacă cu conștiința împăcată.

„Am luat decizia ca astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voința cetățenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. (…) Îmi închei mandatul de premier după un an şi o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii, alături de ceilalți cetățeni ai lumii, s-au confruntat cu o pandemie şi cu o criză economică fără precedent. Am încercat să-mi fac datoria faţă de România şi plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Tot ce a fost omenește posibil – atât eu, cât şi colegii mei din echipa guvernamentală – am făcut.”, a spus Ludovic Orban.