A fost confirmată prezenţa meningococului în sângele fetei din Vaslui, care a murit

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat, joi, că a fost confirmată infecţia cu bacteria meningococică în cazul fetei de 15 ani, care a murit la câteva ore după ce a fost adusă de la Vaslui în stare gravă.

RomaniaTV.net
25 apr. 2019, 08:08
A fost confirmată prezenţa meningococului în sângele fetei din Vaslui, care a murit

„La noi în laborator s-a confirmat infecţia cu meningococ. Nu putem spune că e vorba de meningită pentru că nu am putut face puncţia din lichidul cefalorahidian din cauza stării foarte grave a pacientei. În sânge s-a confirmat prezenţa meningococului, care este o infecţie foarte gravă”, a precizat Carmen Dorobăţ, potrivit Agerpres.

Potrivit medicului, cazul adolescentei în vârstă de 15 ani, care a fost adusă de la Vaslui marţi în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost unul dintre cele mai grave cazuri întâlnite de-a lungul carierei. Fata a murit la câteva ore după ce a fost adusă la spitalul din Iaşi.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au afirmat că fata, care provenea dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, fusese dusă la spital în cursul zilei de luni, fiind internată cu suspiciune de colică renală. În urma analizelor, s-a evidenţiat o infecţie, adolescenta a primit tratament, dar peste noapte starea sa s-a agravat. Fata a fost trimisă la Iaşi, intubată, cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă care s-a defectat pe drum, ea fiind preluată de o autospecială din Iaşi.

Adolescenta din Vaslui bolnavă de meningită a murit la un spital din Iaşi. Este al doilea deces de acest fel în câteva zile