A fost declarată STARE DE URGENŢĂ în Madrid, din cauza creşterii alarmante de cazuri COVID-19

Guvernul spaniol a declarat stare de urgenţă în Madrid şi cartierele limitrofe, din cauza creşterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
09 oct. 2020, 13:47
A fost declarată STARE DE URGENŢĂ în Madrid, din cauza creşterii alarmante de cazuri COVID-19

Decizia guvernului vine după ce Curtea de Justiţie din Madrid a respins, joi, restricţiile parţiale impuse, care presupuneau doar izolarea parţială a zonei Madridului şi alte nouă cartiere vecine.

Îi rugăm, din nou, pe toţi locuitorii să nu părăsească Madridul şi să respecte toate recomandările şi măsurile de protecţie”, a declarat Pedro Sánchez, preşedintele guvernului. 

Spania a pierdut 40 de milioane de turişti şi 50 de miliarde de euro

În urma restricţiilor şi carantinei impuse în majoritatea ţărilor, Spania închide perioada ianuarie-august cu aproximativ 40 de milioane de turişti străini în minut faţă de anul trecut, când turiştii au cheltuit în ţară aproximativ 50 de miliarde de euro, susţine EFE, preluat de profit.ro.

Printre motivele pentru care turiştii nu au călătorit în acest an se numără frica de a se infecta cu coronavirus. În acest an, în contextul pandemiei de coronavirus, deplasările internaţionale au fost înlocuite cu vacanţele pe plan naţional. În cazul Spaniei acestea nu au compensat reducerea masivă a veniturilor derivată din absenţa străinilor, conform Agerpres.

Citeşte şi: An şcolar 2020-2021. Ce măsuri au fost luate în şcolile din Spania. Cum se vor ţine cursurile

Institutul Naţional de Statistică (INE) va publica la începutul lunii octombrie o proiecţie a datelor pentru a anticipa nivelul real al scăderilor. 

După ce se vor cunoaște și cifrele oficiale integrale pentru luna august, Institutul Național de Statistică (INE) va publica la începutul lui octombrie o proiecție a datelor pentru a anticipa nivelul real al scăderilor.

În perioada ianuarie-august 2019 au sosit în Spania 58,2 de milioane de turiști, dintre care numai în august 10,1 milioane. În intervalul ianuarie-iulie al acestui an, în Spania abia dacă au venit 13,2 de milioane de turiști. Dacă tendința din luna iulie va continua, când au fost 2,5 milioane de turiști, numărul total al sosirilor se va situa la 15-16 milioane, cu peste 40 de milioane mai puțini turiști decât în 2019.