A fost desluşit misterul bombei de pe Old Trafford. Gafa incredibilă o costă pe United 3 milioane de euro

Pachetul suspect gasit pe arena Old Trafford şi care a generat o alertă teroristă şi evacuarea în masă a stadionului, înainte de startul meciului Manchester United - Bournemouth, a fost uitat acolo din greșeală, de către o companie privată, după un exercițiu de antrenament anti-terorist.

16 mai 2016, 10:08
A fost desluşit misterul bombei de pe Old Trafford. Gafa incredibilă o costă pe United 3 milioane de euro

Aproximativ 75.000 de oameni au fost evacuaţi de pe Old Trafford duminică după-amiază, chiar înainte de startul meciului pe care Manchester United îl avea de jucat contra celor de la Bournemouth. La o inspecţie de rutină, stewarzii au descoperit un telefon mobil conectat cu fire la o ţeavă de gaz, în colţul de nord-vest al arenei.

Dispozitivul suspect a fost detonat controlat de genişti chiar pe stadion. „Geniştii au desfăşurat o explozie controlată la Old Trafford, vizând ceea ce a fost descris drept un dispozitiv explozibil extrem de realist (…) Evaluarea completă a dus la concluzia că dispozitivul găsit nu era viabil„, se arăta într-un comunicat al Poliţiei, iar luni a fost desluşit şi misterul.

Citeşte şi EXPLOZIE pe stadionul Old Trafford. Un dispozitiv suspect a fost DETONAT de genişti

O firmă privată, Security Search Management & Solutions Ltd, a uitat acea bombă pe stadion, după ce a organizat un exerciţiu militar anti-tero, cu câini, pe Old Trafford. Câinii nu au găsit se pare toate dispozitivele, iar acest lucru le-a scăpat dresorilor, ajungându-se astfel la situaţia de panică de duminică după-amiaza.

Gafa incredibilă o costă pe Manchester United 3 milioane de lire sterline, clubul reprogramând meciul cu Bournemouth pentru ziua de marţi, când accesul spectatorilor va fi liber.