A început distribuţia de pachete de 24 kg cu alimente de la UE. Cine le primeşte

Milioane de români vor primi pachete de alimente de la UE care vor cântări nu mai puțin de 24 de kilograme. Primele pachete au ajuns deja la beneficiari, iar distribuţia lor va continua în zilele următoare.

07 dec. 2022, 12:37
A început distribuţia de pachete de 24 kg cu alimente de la UE. Cine le primeşte

Primele pachete cu alimente de la UE au ajuns la beneficiari în judeţul Buzău. Prefectura Buzău a anunţat că de marţi a început distribuirea celei de-a cincea tranșe de alimente acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

„Ajutoarele, constând în produse alimentare neperisabile, vor fi recepționate, etapizat, pe localități, conform graficului atașat, distribuirea efectivă a pachetelor către beneficiarii de drept urmând a se face, cu prioritate. Acțiunea va fi  coordonată de reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Buzău”, se arată în comunicatul de presă emis de Instituția Prefectului, citat de sansanews.ro.

Citeşte şi: Pachete de 24 de kg cu alimente pentru cetățenii României, de la guvern. Cine sunt beneficiarii și când se vor face livrările

Pachetele cântăresc nu mai puţin de 24 de kilograme şi conţin 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, 800 de gr de paste făinoase, 4 l de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve cu carne de vită, 3 cu carne de porc și 5 cu pate de ficat de porc, două borcane de compot de fructe, un borcan cu gem de fructe și unul cu gem de fructe dietetic.

Pachetele cu alimente de la UE vor ajunge la românii nevoiaşi înainte de sărbători.

Citeşte şi: Ce alimente se scumpesc în luna decembrie. Cât îi va costa pe români coșul de cumpărături în preajma sărbătorilor

 

Cine poate beneficia de pachete cu alimente de la UE

Pachetele cu alimente de la UE sunt destinate celor care sunt cu veniturile sub venitul minim garantat. Este vorba de beneficiarii legii privind ajutorul social.