A început sezonul enterocolitelor la copii. Vezi cum trebuie tratate

Enterocolita la copii este o afectiune a tractului digestiv, determinata de infecţii cu bacterii, virusuri, ciuperci sau paraziţi. Printre aceştia se numără: salmonela, Ecoli, enterovirusuri, rotavirusuri, adenovirusuri, candida (în special la cei care au primit tratamente îndelungate cu antibiotice), giardia.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 06:05
A început sezonul enterocolitelor la copii. Vezi cum trebuie tratate

Cum tratăm enterocolitele copiilor

Doctorul trebuie alertat dacă copilul vomită mai mult de două zile la rând, are scaune cu sânge şi este agitat excesiv. De asemenea, trebuie urmate indicaţiile medicului în cazul în care febra copilului depăşeşte 38 de grade Celsius şi când se instalează semne ale deshidratîrii  (urinări mai rare de una la 6 ore, ochi înfundaţi, piele uscată, sete excesivă, buze uscate, plâns fără lacrimi, piele palidă).

Dacă deshidratarea este la un nivel ridicat, medicul poate recomanda rehidratarea intravenoasă. De asemenea, dacă enterocolita este generată de o bacterie se poate administra, la recomandarea medicului, un antibiotic. În cazul în care enterocolita este virală, ea îşi va face de cap, ca orice infecţie virală. Nu daţi copilului medicamente anti-diareice. Nu veţi face altceva decât să-i prelungiţi boala. În plus, pot apărea efecte adverse. În caz de febră puteţi să-i administraţi acetaminofen sau ibuprofen, însă doar dacă v-aţi sfătuit înainte cu medicul.