A învins moartea: Un băiat a ÎNVIAT după ce inima i s-a oprit 39 de minute

Băieţelul de numai 2 ani a înviat după ce inima lui s-a oprit timp de 39 de minute, iar familia lui a fost anunţată să se pregătească pentru ce e mai rău, scrie dailymail.co.uk.

RomaniaTV.net
09 iun. 2012, 12:45
A învins moartea: Un băiat a ÎNVIAT după ce inima i s-a oprit 39 de minute

Medicii au efectuat manevre de resuscitare timp de o jumătate de oră, înainte ca Zach Hilary, din York, să fie transferat la terapie intensivă. În tot acest timp părinţii îngroziţi sperau la un miracol.

Înnebunită de durere, mama băiatului se ruga ca nu cumva creierul micuţului să fie afectat atunci când acesta a ieşit din comă.

Mama a spus cât de încântată a fost când băieţelul ei a început să se recupereze. Acesta a făcut mai multe şedinţe de terapie.

A fost uimitor să mă uit la el cum se recuperează. A fost ca şi cum ai privi un nou-născut în mişcare rapidă. A trebuit să înveţe să mănânce, să ţină o ceaşcă, să meargă şi să vorbească„, a spus aceasta.

După doar 2 săptămâni şi jumătate de terapie, băieţelul şi-a privit mama şi a încercat să pronunţe cuvântul „mamă”.

Povestea uimitoare a lui Zach a început pe 26 ianuarie când femeia şi-a lăsat copilul să se uite la televizor pe canapea, iar apoi când s-a întors după câteva secunde, l-a găsit pe micuţ prăbuşit pe podea. Înspăimântată, deoarece pielea băieţelului devenise gri, mama acestuia a sunat de urgenţă la salvare. Până când au sosit paramedicii, femeia i-a efectuat respiraţie gură-la-gură fiului ei, timp de 10 minute.

Medicii l-au transportat pe băiat la spitalul din York unde i-au efectuat şocuri de adrenalină, pentru ca inima acestuia să bată din nou.

Medicii au anunţat-o pe mama micuţului să se pregătească pentru ce este mai rău şi că inima lui s-a oprit timp de 39 de minute, ceea ce înseamnă mult timp.

Pe 27 februarie, micuţul a putut să meargă acasă, alături de familia lui. Medicii au spus că băieţelul a fost salvat de un miracol.

Joi, 7 iunie, familia lui Zach şi cu băieţelul s-au întâlnit cu paramedicii care au ajutat la salvarea lui.