A murit Constantin Arvinte. Cunoscutul compozitor şi dirijor urma să împlinească 95 de ani

Veste tristă în lumea artistică, a murit Constantin Arvinte. Maestrul era un cunoscut compozitor și dirijor, cel care a dat numele ansamblului artistic al Consiliului Județean Iași. Urma să împlinească în câteva zile 95 de ani.

01 mai 2021, 21:32
A murit Constantin Arvinte. Cunoscutul compozitor şi dirijor urma să împlinească 95 de ani
A murit Constantin Arvinte

A murit Constantin Arvinte. În onoarea reputatului folclorist, Ansamblul Artistic Profesionist al Consiliului Judeţean Iași, care a fost înfiinţat în 2018, poartă numele Constantin Arvinte. În 2019 a avut loc prima ediție a unui festival de folclor cu același nume.

O veste extrem de tristă întunecă aceste zile de sărbătoare.

Inima maestrului Constantin Arvinte, compozitor, dirijor, mentor și părinte spiritual al ansamblului nostru, a încetat să mai bată. Cuvintele sunt de prisos…

Îl vom păstra veșnic în amintire pe maestrul născut în comuna Voinești, format în Iași, care a lăsat urme adânci în folclorul românesc.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!„, este mesajul postat pe pagina de Facebook a ansamblului din Iași.

Citeşte şi: Doliu în lumea artistică internaţională. A murit compozitorul italian Ennio Morricone

A murit Constantin Arvinte

Născut în comuna ieșeană Voinești, maestrul Arvinte s-a școlit la Iași, la Conservatorul „George Enescu” și apoi în București, la Şcoala Militară de Muzică și Universitatea de Muzică.

A compus muzică de scenă pentru ansambluri artistice, muzică vocal-simfonică, muzică simfonică, muzică pentru fanfară și muzică corală, a scris culegeri de folclor și a dirijat ansambluri celebre, precum „Ciocârlia”.

Constantin Arvinte a primit mai multe premii naţionale și internaţionale și Ordinul Meritul Cultural în grad de ofiţer, acordat de Președintele României, scrie ziaruldeiasi.ro.