A MURIT femeia care a dezvăluit relaţia dintre Bill Clinton şi Monica Lewinsky. Avea CANCER

Linda Tripp, femeia care a dezvăluit relaţia sexuală dintre preşedintele Bill Clinton şi Monica Lewinsky a murit din cauza unui cancer la vârsta de 70 de ani.

09 apr. 2020, 04:58
A MURIT femeia care a dezvăluit relaţia dintre Bill Clinton şi Monica Lewinsky. Avea CANCER

Linda Tripp, funcţionar public la vremea respectivă, a înregistrat conversaţiile pe care le-a avut cu Monica Lewisnky, iar acestea au devenit punctul central în procesul de destituire a lui Bill Clinton din 1998.

Linda Tripp lucra la Pentagon şi era prietenă cu Monica Lewinsky în ciuda diferenţei de vârstă de 24 de ani. A aflat că tânăra avea o relaţie sexuală cu preşedintele SUA şi a început, în 1997, să înregistreze pe ascuns discuţiile pe care ele le aveau. A dat apoi înregistrările lui Kenneth Starr, procurorul special care a condus investigaţia referitoare la administraţia Bill Clinton. Tot ea a fost şi cea care a dezvăluit existenţa rochiei albastre, un detaliu obscen care a rămas în mintea publicului.

Bill Clinton, dezvăluiri despre aventura cu Monica Lewinsky: „Am făcut amor pentru a-mi gestiona anxietăţile”

Scandalul sexual a precipitat procesul de destituire a lui Bill Clinton intentat în 1998 de Camera Reprezentanţilor condusă de republicani, atunci când a fost descoperit că el a comis sperjur, minţind în legătură cu relaţia cu Lewinsky. Bill Clinton a fost achitat de Senat.

Linda Tripp a fost concediată de la Pentagon în ultima zi a administraţiei Bill Clinton, în 2001, apoi şi-a deschis, împreună cu soţul ei, un magazin în Virginia.